Menu Zavřít

Stoprocentním vlastníkem bývalé obchodní banky Na Příkopě je společnost Immofinanz

30. 1. 2019
Autor: čtk

Investiční společnost Immofinanz je stoprocentním vlastníkem pražského paláce Na Příkopě, kde je v nájmu mimo jiné hračkářství Hamleys. Firma koupila 50 procent budovy bývalé Československé obchodní banky od developerské společnosti Lordship. Kupní cena zveřejněna nebyla.

„Objekt Na Příkopě 14 je jednou z našich klíčových nemovitostí v České republice. Plná akvizice posiluje naše stálá aktiva a naši pozici v segmentu prémiových budov v centru Prahy,“ šéf Immofinanz pro Českou republiku Tomáš Stařík.

Společnosti Immofinanz a Lordship získaly budovu na začátku roku 2006, kdy Československá obchodní banka dokončila prodej deseti domů v centru Prahy za 3,2 miliardy korun. Komplexní rekonstrukce a rozšíření budovy, která je chráněnou památkou, byla pak dokončena v roce 2014.

Desetipodlažní budova v současné době nabízí přibližně 17 tisíc metrů čtverečních maloobchodních a moderních kancelářských prostor a v podzemní garáži 150 parkovacích míst. Největšími nájemci v budově jsou například globální advokátní kanceláře White & Case a DLA Piper či mezinárodní hračkářství Hamleys.


Hotel Evropa získá majitel Exim Tours Nasr. Chce mu vrátit někdejší slávu

Secesní hotel Evropa na pražském Václavském náměstí


Naproti tomu nejasnou budoucnost má nedaleká secesní budova bývalé Živnobanky, kterou si před více než třemi lety vybrala pro svoji evropskou centrálu čínská společnost CEFC China Energy Company Limited. Její šéf Jie Ťien-ming, který je poradcem českého prezidenta Miloše Zemana, se ale v Číně dostal do potíží se zákonem.

BRAND24

Immofinanz je společnost podnikající v komerčních nemovitostech, hlavně maloobchodních a kancelářských. Kromě Česka působí také v Rakousku, Německu, Maďarsku, Rumunsku, Polsku a na Slovensku. Zaměřuje se na správu a výstavbu nemovitostí. V portfoliu má více než 220 nemovitostí za 4,3 miliardy eur (110 miliard korun).

Dále čtěte:

Pražský hotel Intercontinental koupí miliardář Oldřich Šlemr

Nový majitel Pinkasova paláce odtajněn: prosincovou dražbu vyhrála PPF Reality

Praha po letech zrekonstruuje Clam-Gallasův palác. Zaplatí 344 milionů

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).