Menu Zavřít

Státním tajemníkem na financích bude Bejček

10. 10. 2018
Autor: archiv

Státním tajemníkem na ministerstvu financí se stane Petr Bejček (34). Návrh na jeho jmenování dnes schválila vláda. Bejček na ministerstvu nahradí Jana Sixtu, který se v září stal státním tajemníkem na ministerstvu zemědělství.

Podle materiálu MF se do výběrového řízení na funkci státního tajemníka přihlásil pouze Bejček. Ten v současnosti působí v Agentuře ochrany přírody a krajiny České republiky jako ředitel Samostatného odboru právně-personálního. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a Fakultu životního prostředí na České zemědělské univerzitě v Praze, obor regionální environmentální správa.

Funkce státního tajemníka byl zřízena na jednotlivých ministerstvech zákonem o státní službě z října 2014. Státní tajemník má stejné postavení jako náměstek ministra. Bývá jmenován vládou na návrh příslušného ministra na dobu pěti let. Ze zákona tajemník řídí na ministerstvu činnosti související se zajišťováním organizačních věcí státní služby, správy služebních vztahů a odměňování zaměstnanců a vedoucího úřadu podřízeného ministerstvu.

BRAND24

Čtěte také:

Tajemníkem na zemědělství bude Sixta. Byl jediným uchazečem

Nový státní tajemník na ministerstvu zemědělství Jan Sixta

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).