Menu Zavřít

O migrační politice nemohou rozhodovat Francie a Německo, vzkazuje Salvini

21. 7. 2019
Autor: čtk

Protiimigračně zaměřený italský ministr vnitra Matteo Salvini dnes vzkázal do Paříže, že o migrační politice Evropské unie nemohou rozhodovat samy Francie a Německo. Podle médií tak učinil v dopise, který zaslal svému francouzskému kolegovi Christopheovi Castanerovi.

„Rozhodnutí přijatá pouze v Paříži a Berlíně, to už stačí. Itálie už není ochotná přijímat všechny přistěhovalce, kteří přijíždějí do Evropy,“ napsal Salvini na facebooku v příspěvku, kterým doprovodil psaní zaslané svému francouzskému protějšku.

„Francie a Německo nemohou rozhodovat o migrační politice a ignorovat při tom požadavky nejvíce zatížených zemí, jako jsme my (Itálie) a Malta,“ dodal ministr, který je rovněž vůdcem strany Liga, označované za krajně pravicovou.

Měla by Evropa více přijímat imigranty?

Šéfové resortů vnitra členských států EU se ve čtvrtek v Helsinkách nedokázali dohodnout na „mechanismu solidarity“, který by měl zastavit nebezpečné ilegální cestování migrantů v člunech přes Středozemní moře a jejich zachraňování.

Salvini v dopise Castanerovi podle agentury AFP v souvislosti s rokováním ve finské metropoli rovněž uvedl, že v Helsinkách zaznamenal „postoje velmi blízké postojům, které vyjádřila Itálie“. Jde podle něj zejména o „pevné odhodlání týkající se migrační politiky zaměřené na ochranu vnějších hranic EU“.

Dále čtěte:

Dopad multikulti: britská policie nerozumí slangu ulice, najímá si překladatele

Trump brojí proti migrantům, americké firmy jsou na nich ale závislé

BRAND24

Příkladná integrace? Většina z 800 tisíc imigrantů v Česku pracuje a cítí se bezpečně

Temný okamžik pro Evropu? Konec lodi zachraňující uprchlíky kritizuje britská organizace

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).