Menu Zavřít

Pilotem z ložnice. Japonský hotel nabízí pokoj s vlastním leteckým simulátorem

23. 7. 2019
Autor: Haneba Excel Hotel

Cestujete na dovolenou, ale více než pobyt v cílové destinaci si užíváte let letadlem? Zamiřte příště do Tokia. Tamní letištní hotel totiž otevřel nový pokoj, který kromě možnosti ubytování nabízí také netradiční leteckou zkušenost. Jeho součástí je totiž plně vybavený letecký simulátor.

Stát se pilotem a přitom neopustit pohodlí ložnice? Japonský hotel Haneda Excel, který se nachází hned vedle terminálu 2 na letišti v Tokiu, otevřel v druhé polovině července pokoj určený speciálně fanouškům letadel. Kromě standardního vybavení totiž disponuje také vlastním leteckým simulátorem. Pomocí něj si hosté mohou vyzkoušet pilotovat Boeing 737-800.

Myšlenka na vybudování letového simulátoru přišla ze strany manažera hotelu, kterým je Aki Hagiwara. „Společnost hledala způsob, jakým se odlišit od tisíců jiných hotelů nacházejících se v Tokiu,“ píše CNN.

Dvoumístný pilotní simulátor, pomocí kterého mohou hosté zažít okruh mezi letištěm Haneda a Ósakou, zabírá celou jednu stěnu hotelového pokoje a je vybaven velkým digitálním displejem, komunikačním zařízením, panely, indikátory rychlosti i ovládáním motorů.

Létání pod dohledem

Soukromý požitek z letu ale nečekejte. Stroj, který podle hotelového manažera vyšel na 10 milionů jenů (v přepočtu asi 2,1 milionu korun), mohou hosté ovládat jen pod dohledem instruktora. Jedním z nich je mimo jiné i bývalý kapitán letounu Boeing 737-800.

Takto vypadá pohled do reálného kokpitu Boeingu 737-800.

Za devadesátiminutový zážitek si návštěvníci řádně připlatí. Vyjde totiž zhruba na 30 tisíc jenů (tedy více než 6 tisíc korun) s tím, že pokud by zájemci chtěli v pokoji také přespat, připlatí si dalších 25,3 tisíce jenů (asi 5,3 tisíce korun) za noc.

Ubytovat se lze v pokoji i bez rezervace simulační služby. V takovém případě se však návštěvníci do kokpitu vůbec nedostanou. Je totiž zakrytý speciální ochrannou akrylovou deskou.

BRAND24

Hotely pro fanoušky letadel

Haneda není jediným letištěm v Japonsku, které cílí na fanoušky létání. Výrazně menší letiště Tajima, které se nachází zhruba 430 kilometrů západně od Tokia, nedávno představilo sprchový kout vytapetovaný ve stylu kokpitu, který se nachází v letadle typu ART 42-600.

Pro extrémní milovníky létání jsou pak ve světě k dispozici hotely uvnitř reálných letounů, které jsou upraveny tak, aby se v nich mohlo ubytovat hned několik návštěvníků. Krom soukromých pokojů a několika koupelen disponují například barem či vlastní kavárnou. Toto netradiční ubytování nabízí třeba Švédsko či Nizozemsko.

Čtěte také:

Turisté se fotí těsně pod přistávajícími letadly. Rozptylují tím piloty

Tři kroky rovně, pak odbočte vlevo. Nevidomým má s pohybem na letišti pomoci speciální mobilní aplikace

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).