Menu Zavřít

Bitcoin dál posiluje, překonal hranici sedmi tisíc dolarů

13. 5. 2019
Autor: Matěj Bajer

Hodnota kybernetické měny bitcoin dnes překonala hranici 7000 dolarů (160 405 korun) a pohybovala se na nejvyšší úrovni od loňského září. Od pátku bitcoin zpevnil o 11 procent a za poslední týden o 22 procent.

Bitcoin se dnes podle společnosti Bitstamp vyšplhal na 7585 dolarů, později ale část zisku odepsal, dopoledne SEČ byla cena těsně nad 7000 dolary.

Považujete bitcoin za důvěryhodnou měnu?

Ještě na počátku května byla cena největší kryptoměny na úrovni 5000 dolarů. Od poloviny prosince se více než zdvojnásobila, stále je však daleko od 19 tisíc dolarů, za které se prodávala v nejlepších dobách koncem roku 2017.

Vývoj v uplynulém týdnu, kdy světový finanční trh zásadně ovlivňovalo obchodní napětí mezi Spojenými státy a Čínou, oživil názory kryptoměnové komunity, že digitální měny slouží jako bezpečná útočiště v období hospodářské či politické nejistoty.

Bitcoin vznikl v roce 2009 jako alternativa oficiálních měn a během let se prosadil jako přední kybernetická měna světa. Jeho hodnota nicméně v uplynulých letech procházela značnými výkyvy.

CONTENT24

V roce 2017 zažíval bitcoin prudký růst a dostal se do centra pozornosti médií. Koncem roku 2017 jeho hodnota překonala 19 tisíc dolarů, v závěru loňského roku však sestoupila do blízkosti 3000 dolarů.

Z rubriky Kryptoměny dále čtěte:

Další silný hráč: zajišťovna Vig Re věří blockchainu

Zpátky na cestě ke 20 tisícům dolarů? Bitcoin se točí ve čtyřletém cyklu

Po padesátce zrychlit: zkušení byznysmeni vydělávají na kryptoměnách i aplikacích

České kryptoměnové bankomaty General Bytes dobývají svět. Obsluhují třetinu trhu

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).