Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #50

14. 4. 2017
Autor: Prague-Up.com

Jana Eyerová ve Venuši, Claude Monet v kině, techno na nádraží a romantická procházka. Jak si zpestřit velikonoční víkend Vám napoví Prague-Up kalendář.

Jana je panna

V úzkém velikonočním výběru pražských divadel jednoznačně boduje inscenace Jana je panna v žižkovské Venuši. Příběh začíná setkáním dvou zneuznaných hereček. První Jana je absolventkou JAMU, druhá Jana je živelnou loutkařkou. Když zjistí, kolik toho mají kromě lásky k Charlotte Brontëové společného, rozhodnou se pro ztvárnění inscenace o Janě Eyerové tak, jako nikdo předtím. Vše probíhá podle plánu, dokud se neobjeví pohledný technik, inspicient a hasič Pepi. Odpočinkové představení humorně kombinuje brontëovskou romanci s realitou současného divadelního světa.

 Kulturní centrum Venuše Kulturní centrum Venuše

Na Moneta do kina

Břevnovské kino Dlabačov promění plátno v galerii. Nedělního odpoledne se bude promítat další dokument ze série světových výstav. Claude Monet se stal ikonou impresionismu. Za světoznámými malbami plnými světla a barev se však skrývá malířův boj se šedým zákalem, pocity deprese a návaly sebevražedných myšlenek. Dokument oceňovaného režiséra Philipa Grabskyho vás detailně provede dílem francouzského umělce a odhalí jeho život skrze soukromé dopisy.

 Umělecký dokument Já, Claude Monet Umělecký dokument Já, Claude Monet

Techno na nádraží

Trochu velikonočního undergroundu si pro vás přichystala klubovka Cukr. Po mejdanu v prostorech staré menzy Matematicko-fyzikální fakulty se tento pátek přesouvá na Nákladové nádraží Žižkov a každý milovník elektronické hudby si přijde na své. Švédský producent a dj Evigt Mörker vás zasvětí do atmosférického techna plného hypnotických lesních zvuků a severské melancholie. Druhá stage se ponese v duchu balearického housu a disca v čele s berlínským Jochenem Discomeyerem.

 Nákladové nádraží Žižkov Nákladové nádraží Žižkov

Přejeme krásné velikonoční svátky a zbytek programu necháme tentokrát na Vás. Pokud by vás probouzející se jaro přece jen nenechalo klidnými, vyberte si z víkendové Prahy v našem kalendáři událostí. Vedle kulturního programu u nás najdete i užitečné tipy. Přemýšlíte třeba, kam ubytovat návštěvu? Mrkněte se, jak vypadá Sophie's Hotel a Hostel, který nabízí obě varianty naproti sobě v jedné ulici a je pouze dvacet minut chůze od centra.

 Sophie's Hotel a Hostel Sophie's Hotel a Hostel

MMF24

Pokud zatoužíte po kousku přírody, proč si neudělat procházku v zahradě Kinských? Přeneste se z rušného centra přes Vltavu a dopřejte si relax u jezírek a vodopádů. Klikaté cestičky napříč zahradou vás provedou okolo pískovcových skal, přes tekoucí schody až k baroknímu dřevěnému kostelíku.

 Zahrada Kinských Zahrada Kinských


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).