Menu Zavřít

Za flexibilnější pracovní trh

15. 10. 2010
Autor: Euro.cz

Americká obchodní komora

Předsedou pracovní skupiny k zákoníku práce Americké obchodní komory v České republice (AmCham) byl minulý týden zvolen advokát Ladislav Smejkal. „Rád bych přispěl k tomu, že bude hlas AmCham v oblasti pracovního práva v budoucnu výrazně více slyšet, než tomu bylo doposud. Je třeba, abychom se aktivněji podíleli na prosazování nutných legislativních změn a pokusili se společně zajistit větší flexibilitu pracovněprávních vztahů,“ prohlásil vedoucí týmu právní kanceláře White & Case pro pracovní právo a právo zaměstnanosti v České republice a ve střední a východní Evropě.
Nejbližším cílem skupiny je dokončit poziční dokument k zákoníku práce a změnám připravovaným ministerstvem práce a sociálních věcí. Navrhovaná opatření budou vycházet ze zkušeností a potřeb zaměstnavatelů při řešení problémů v oblasti pracovněprávních vztahů, jakými jsou například konkurenční doložka, dočasné přidělení zaměstnanců k jinému zaměstnavateli nebo práce přesčas.
„Věříme, že Ladislav Smejkal přispěje k úspěšné finalizaci pozičního dokumentu a jeho představení veřejným činitelům,“ uvedl Weston Stacey, výkonný ředitel AmCham.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).