Menu Zavřít

Uber začne v Praze rozvážet jídlo

7. 2. 2018
Autor: Shutterstock.com

Alternativní taxislužba Uber připravuje v české metropoli spuštění služby Uber Eats.

Americká společnost Uber Technologies, která je u nás známá především díky alternativní přepravě osob, chystá expanzi na pražském trhu dovážky jídla. Podle informací týdeníku Euro by firma měla v první polovině letošního roku spustit službu Uber Eats, která funguje podobně jako třeba DámeJídlo.cz, jen s tím rozdílem, že distribuci pokrmů z restaurací zajišťují řidiči Uberu. Pro firmu je to výhodné mimo jiné tím, že rozvozem pokrmů dokáže vyplnit časové úseky dne, kdy zákazníci tolik nevyužívají osobní přepravy.

Že se Uber chystá na český trh s rozvážkou jídla, naznačuje i kompletní přeložení webu Uber Eats do češtiny, kde mimo jiné láká restauratéry, aby se zapojili do systému rozvážení („získáte nový zdroj příjmů“), a zároveň hledá spolupracující řidiče - nejen aut, ale i motocyklů a také kol. „V tuto chvíli nemáme k dispozici žádné přesnější údaje,“ reagovala Miroslava Jozová, mluvčí Uberu pro Česko, na dotaz, kdy bude služba spuštěna. Podle zdrojů týdeníku Euro by se tak mělo stát na přelomu jara a léta, nejpozději pak do začátku prázdnin.


Čtěte komentář o Uberu:

Uber jako predátor

 Weikert


Na příchod nové konkurence je připravena i největší česká rozvážková služba, DámeJídlo.cz. Její šéf Jan Matějů k tomu říká: „Uber Eats samozřejmě sledujeme a těšíme se, až se na trhu potkáme.“

V současné době Uber rozváží jídlo ve 223 městech zhruba třicítky zemí světa (v Evropě je v seznamu 72 měst), nejblíže Praze je Vídeň, v bývalém východním bloku pak služba funguje například ve Varšavě či v Moskvě. Objednávka jídla přes Uber Eats funguje podobně jako u alternativní taxislužby - zákazník si přes mobilní aplikaci, nebo v počítači, vybere z nabídky jídel, objedná a zaplatí svým účtem u Uberu. Doba doručení se pohybuje do 30 minut, cena, kterou si firma účtuje v zahraničí, je individuální dle restaurace či momentálního zájmu o službu; v USA se pohybuje kolem pěti dolarů za zásilku.

Přečtěte si také:

Ztráty a nálezy podle Uberu: za zapomenutý telefon poplatek 15 dolarů

EBF24

Nové pokuty pro řidiče Uberu: černý taxikář může zaplatit až 100 tisíc

V Praze startují čínská kola. Evropská expanze bikesharingu Ofo zahrnuje i Česko


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).