Menu Zavřít

Technologie s atriem

20. 10. 2005
Autor: Euro.cz

Česká spořitelna

CIF24

PRAHA (bor) - Do nového Technického centra České spořitelny by se mělo více než tisíc zaměstnanců banky stěhovat v květnu roku 2007. Spořitelna investuje do objektu, který vyroste v areálu budov bývalého Armabetonu v blízkosti metra Budějovická, zhruba 1,2 miliardy korun. „Do nových prostor se výhledově přemístí pracovníci z administrativní budovy Bubenská v Praze 7 (bývalý Dům dopravního podniku), kde nyní sídlí útvary IT. Přesun těchto činností přinese vyšší fyzické zabezpečení našich IT systémů,“ uvedl Jack Stack, předseda představenstva České spořitelny.
V objektu vznikne kromě kanceláří, technického a technologického zázemí i jídelna, kterou bude finanční ústav využívat také jako kongresové centrum. Světlo a zeleň uvnitř budovy zajistí zastřešené atrium. Objekt o půdorysu ve tvaru „U“ nabídne užitnou plochu více než 26 tisíc metrů čtverečních. Zbývající prostory ve třech suterénních podlažích poslouží pro technologické zázemí. V podzemních prostorech vznikne také parkoviště s kapacitou 189 míst.
Developerem stavby je společnost Sekyra Group. Ve výběrovém řízení na generálního dodavatele stavby zvítězila společnost Skanska CZ, která začátkem září převzala staveniště a zahájila práce. Architektonickou podobu budovy navrhl ateliér Omicron–K pod vedením architekta Martina Kotíka.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).