Praktické informace pro podnikatele i zaměstnance, stručné vysvětlení problematiky tuzemských i zahraničních služebních cest a cestovních náhrad, přehledné shrnutí pravidel při stravování zaměstnanců ve vlastním zařízení i prostřednictvím jiných subjektů, znění všech souvisejících předpisů, test znalostí.
52 otázek a odpovědí z praxe
KNIŽNÍ TIP
To vše zahrnuje nová publikace Stravování zaměstnanců a pracovní cesty. Kniha je sestavena z textů zpracovaných pro časopisy Otázky a odpovědi z praxe, Účetnictví v praxi, Daně a právo v praxi a Mzdy a personalistika v praxi. Všechny uveřejněné dotazy jsou autentickými problémy čtenářů těchto časopisů, kteří je zaslali do poradenské služby pro předplatitele. Odpovědi přitom zpracovávají odborníci z ministerstva financí, finančních úřadů, odborných vysokých škol a dalších institucí. Publikace je rozčleněna do čtyř základních částí. První část se zabývá problematikou pracovních cest, a to jak pracovních cest tuzemských, tak zahraničních. Druhý blok brožury se zabývá problematikou stravování zaměstnanců - např. legislativní úpravou závodního stravování, provozem vlastních zařízení závodního stravování, závodním stravováním zajišťovaným prostřednictvím jiných subjektů, výdaji na závodní stravování zabezpečované ve vlastním zařízení prostřednictvím jiných subjektů ad. Třetí část obsahuje test znalostí z problematiky cestovních náhrad, čtvrtá část přináší přehled legislativy, znění vybraných souvisejících předpisů. V brožuře nechybí ani některé tabulky obsahující přehled základních sazeb stravného apod.
Vydavatelství ASPI Publishing, brožované, 91 stran