Menu Zavřít

Pojišťovna Simplea získala od léta 12 tisíc klientů, uzavřela smlouvy za 110 milionů

22. 11. 2019
Autor: Pixabay.com

Pojišťovna finanční skupiny Partners, která začala fungovat letos o prázdninách, uzavřela za první čtvrtrok fungování pojistné smlouvy za zhruba 110 milionů korun. Týdeníku Euro to řekl šéf Partners Petr Borkovec s tím, že fintechový projekt získal již 12 tisíc pojištěných klientů.

Pojišťovna nabízí pět produktů, kromě těch základních - pro případ smrti, invalidity a pracovní neschopnosti - ještě pojištění trvalých následků úrazu a závažných onemocnění. Průměrné pojistné na smlouvě činí 1130 korun měsíčně.

Simplea už řešila přibližně patnáct pojistných událostí. Upsané pojistné firmě roste rychleji, než původně očekávali. „Cíl pro letošek je víceméně splněn, protože hlavní bylo úspěšně rozjet pojišťovnu, a to se podařilo na výbornou. Co se týče objemu nových smluv, tak letos předpokládám, že skončíme někde na metě 150 milionů korun. Cíl na příští rok je pokračovat v tomto tempu,“ dodává Borkovec.


Zrušení životního pojištění si pečlivě promyslete. Z daňového hlediska se tento krok nevyplatí

Životní pojištění - ilustrační foto


Celková investice projektu je ve výši 350 milionů korun. „Náklad je ale nižší, neboť velká část z této částky představuje solventnostní kapitál, který společně se zajištěním od předních světových zajišťoven zabezpečuje dostatečnou stabilitu pojišťovny. Návratnost je osm až deset let,“ upřesňuje Borkovec.

Partners se v roce 2009 stala největší finančně-poradenskou firmou v České republice a v roce 2010 překročil provizní obrat společnosti jednu miliardu korun. Partners Financial Services patří do Partners finanční skupiny, kde jsou také projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners media a Partners investiční společnost. Nově sem patří také Simplea pojišťovna.

Čtěte také:

Dobrovolné důchodové pojištění je pojistkou pro vznik nároku na důchod

Penzijní společnosti a stavební spořitelny jsou naprosto zbytečné, říká Jaroslav Vostatek

EBF24

Od výplaty k výplatě, tak žije polovina Čechů. Počítají s pozdějším odchodem do důchodu

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).