Menu Zavřít

Škopek jde na východ

7. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Česká spořitelna

KL24

PRAHA (tos) - Místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele České spořitelny odpovědný za retailové bankovnictví Martin Škopek v nejbližší době svou pozici opustí. Týdeník EURO má informaci ověřenou od několika zdrojů ze spořitelny, že na jeho místo bude jmenován Jiří Škorvaga, ředitel úseku Řízení obchodu České spořitelny.
Škopek zůstane i nadále zaměstnán ve skupině Erste. Přijal nabídku na obdobnou pozici, jakou vykonával v České spořitelně, v jedné z nových akvizic skupiny Erste. Škopek ale nemá být jediný, kdo míří do rumunské banky BCR či do ukrajinské Bank Prestige. Dalšími, kdo vymění Prahu za Kyjev či Bukurešť, jsou členové senior managementu Jozef Síkela a Pavel Cetkovský. „Erste Bank chtěla od počátku své expanze do střední a východní Evropy docílit volného pohybu klientů i zaměstnanců a využít zkušeností manažerů z dceřiných bank skupiny. Před closingem transakcí na Ukrajině a v Rumunsku není bohužel možné sdělit jakékoli konkrétnější informace o personální politice,“ reagovala Hana Cygonková z vídeňské centrály Erste Bank.
Ke schválení nákupů podílů v BCR a Bank Prestige centrálními bankami, případně parlamenty Ukrajiny a Rumunska, by mělo dojít na konci září. Kromě tří vrcholových manažerů míří do Rumunska či na Ukrajinu desítka dalších zaměstnanců ze středních manažerských pozic. „Struktura se začíná hýbat, pro mnoho lidí se otevírá šance na povýšení v rámci ČS, která dosud nebyla velká,“ komentoval změny jeden ze středních manažerů České spořitelny.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).