Menu Zavřít

Roste zájem evropských firem

26. 9. 2005
Autor: Euro.cz

VYSTAVOVATELÉ Brněnský tandem veletrhů Mezinárodní strojírenský veletrh a Transport a Logistika přivítá letos kolem 2300 vystavovatelů z celého světa. Letošní zájem firem o účast v řadě oborů je vyšší než v loňském roce. Na vysoké obsazenosti všech pavilonů se stále větší měrou podílejí i zahraniční firmy.

EBF24

VYSTAVOVATELÉ Brněnský tandem veletrhů Mezinárodní strojírenský veletrh a Transport a Logistika přivítá letos kolem 2300 vystavovatelů z celého světa. Letošní zájem firem o účast v řadě oborů je vyšší než v loňském roce. Na vysoké obsazenosti všech pavilonů se stále větší měrou podílejí i zahraniční firmy. Největší nárůsty zájmu o brněnský veletrh zaznamenali letos organizátoři v oborech plasty, gumárenství a chemie. Silnou účast budou mít také vystavovatelé obráběcí a tvářecí techniky a svářecích strojů. „Velmi nás potěšilo, že mezi letošními přihlášenými nechybí významní vystavovatelé, kteří se budou prezentovat na Světovém veletrhu obrábění EMO v Hannoveru. Návštěvníci se tak mohou těšit na plnohodnotnou prezentaci špičkové obráběcí a svářecí techniky,“ informoval ředitel obchodní skupiny 1 společnosti Veletrhy Brno Jiří Rousek. VEDOU NĚMECKÉ FIRMY Po rozšíření Evropské unie pokračuje příliv nových vystavovatelů především z Německa, Rakouska a Slovenska, ale také z Francie, Itálie a Velké Británie. Zvýšený zájem projevují také firmy z některých zemí mimo Evropskou unii. Silněji než dosud se budou prezentovat vystavovatelé z Ruska, odkud je ohlášena dokonce i oficiální účast podporovaná ruskou vládou. Prezentovat se budou také firmy ze vzdálených teritorií, jakými jsou Hongkong, Jižní Korea nebo Jihoafrická republika. Vůbec poprvé se na MSV představí rozsáhlá kolektivní účast z Indie. Největší počet zahraničních firem bude z Německa. Odtud se vedle již tradičních účastníků hlásí několik desítek firem, které dosud na strojírenském veletrhu vůbec nevystavovaly. Velký zájem o účast v Brně je i na Slovensku, které počtem vystavujících zaujme hned druhé místo. Většina slovenských vystavovatelů se prezentuje v oborech obrábění, tváření a povrchové úpravy, materiály a komponenty pro strojírenství a také plasty, gumárenství a chemie. SLOVENSKOU PREZENTACI PODPOŘÍ VLÁDA**

Mezi největší slovenské vystavovatele patří už tradičně U. S. Steel Košice, který představí své hutní polotovary a výrobky, Slovenské energetické strojárně Tlmače a Imet Bratislava. Z nových vystavovatelů, kteří se prezentují zejména v podoborech výrobky z kovů, vstřikovací lisy pro plasty, maziva, elektrické ruční nářadí, trubkové konstrukce či svářecí stroje a pohony, má největší expozici firma Mikron Slovakia. I letos podpoří oficiální účast Slovenska na veletrhu ministerstvo hospodářství. Třetí místo v žebříčku podle počtu vystavovatelů zaujme Rakousko. V Brně se představí celá řada nových vystavovatelů jako je Express-Interfracht, Engel nebo Knapp Logistik Automation. Nejvíce firem se prezentuje v oboru materiály a komponenty pro strojírenství a obrábění a tváření. O spokojenosti s minulým ročníkem veletrhu svědčí i skutečnost, že naprostá většina rakouských vystavovatelů, kteří se na MSV prezentovali v minulém roce poprvé, potvrdili svou účast i letos.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).