Menu Zavřít

VZP získala licenci na povinné ručení. Začne ho nabízet na jaře

25. 1. 2018
Autor: ČTK/Sojka Libor

Všeobecná zdravotní pojišťovna vstupuje skrze svoji dceřinou společnost Pojišťovna VZP (PVZP) na trh pojištění automobilů. Start nového produktu je naplánován na jaro letošního roku. Připravená je i marketingová kampaň, jejíž tváří bude zpěvák Jiří Korn.

„PVZP obdržela začátkem loňského listopadu od České národní banky licenci na poslední balík produktů neživotního pojištění včetně pojištění odpovědnosti zprovozu motorového vozidla, takže padla veškerá limitace a z PVZP se rázem stala univerzální neživotní pojišťovna,“ uvedl předseda představenstva PVZP Robert Kareš.

Původně PVZP počítala, že licenci na povinné ručení získá mnohem dříve. Celý proces se však protáhl. Před vstupem do nového odvětví varoval i prezident Miloš Zeman. „To riziko spočívá v tom, že na povinném ručení vůbec nemusíte vydělat, že povinné ručení může být i ztrátové,“ prohlásil Zeman v rozhovoru pro TV Barrandov. Podle Kareše však pojišťovna zvážila veškerá rizika, bude postupovat obezřetně a je přesvědčena, že s povinným ručením uspěje.


Stát a pojišťovna chtějí naučit Čechy lépe řídit. S umělou inteligencí

ilustrační foto


Jde o vysoce konkurenční trh, který byl doposud výsadou několika komerčních subjektů. Ročně se na něm protočí 21 miliard korun. PVZP má díky husté síti poboček napříč republikou šanci dosavadním rozložením sil významně zamíchat. Zaměřit se přitom chce nejen na vlastníky soukromých aut, ale i na korporátní klientelu. Výhodu bude mít ve své matce a v usnadněném přístupu k rozsáhlým vozovým parkům nemocnic, na které se aktivně zaměřuje. Kareš ale ujišťuje, že PVZP nehodlá postupovat agresivně.

PVZP za rok 2017 dosáhla na půl miliardy korun na předepsaném pojistném, což je historický rekord. Původně začínala jako úzkoprofilová pojišťovna zaměřená na soukromé zdravotní pojištění, za posledních několik let se proměnila v univerzální neživotní pojišťovnu.

Dále čtěte:

EBF24

Miliony navíc. Úřady konečně mohou pokutovat zahraniční řidiče

Výrok Ústavního soudu o ceně vozu po nehodě nejspíš zvýší pojistné


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).