Menu Zavřít

ODS obula v Praze záložácké kanady. A Klaus mladší na to jde hezky česky

6. 3. 2017
Autor: Euro

Ještě pořád si pamatuju lepší časy, kdy jsem volil ODS. Ne snad z lásky k Václavu Klausovi, jak se to přihodilo mnohým, jeho knír na mě vždycky byl moc turecký. Volil jsem ODS, protože bývala v pohodě.

Nechtěla ještě napravovat homosexuály, bohatou a svobodnou EU nenazývala Sovětským svazem a nepropadala populismu. Taky ale nepropadala bláznivým iluzím o čemkoli. Pak se z ní stala politicky méně korektní zlodějská parta a teď se znovu snaží vrátit z existenčního i existenciálního předpeklí. V Praze ji do sněmovních voleb povede pražská starostka Jana Černochová a trojkou je Václav Klaus mladší, syn zakladatele ODS.

Občasná hysterka Černochová je populární starostka. Na celostátní úrovni ji ale nejvíc znám díky její péči o děravé kanady záložáků. Samozřejmě nic proti záložákům. I já jsem v nejlepším záložáckém věku a dobře vím, že v životě mužů jde o nejnebezpečnější věk, kdy návrat k hraní si na vojáky je tím nejméně nebezpečným - pokud u toho někoho omylem nezastřelíte. Svým způsobem tak pro nás muže Černochová odvádí skvělou terapeutickou práci.

Horší je to s Klausem mladším. I on je v podobném záložáckém věku jako já, krizi středního věku si ale místo ježdění v tanku bohužel léčí politickým extremismem, vedle nějž vypadá jako sympaťák i Tomio Okamura. Poslední dobou žije hlavně ve svém blogu, kde opěvuje svou škodovku turbodiesel nebo brečí, že ve Španělsku o Vánocích nedostal smaženého kapra. Taky ho hodně potkáte na Facebooku, kde dokazuje, proč se mu právem říká Fakebook.


ODS již zahájila volební kampaň. Čtěte:

Nová doba: ODS vyráží tvořit program mezi občany

Zbyněk Stanjura (vlevo) sice v televizi často působí jako nabrífovaný stroj, v Kopřivnici ale pustil i vtip

Mladého občanského aktivistu, který trápí úředníky právem na informace, tu Klaus nazývá sovětským bonzákem, co udá vlastního tátu; občas se taky úplně netrefí s fakty, snad už taky používá ty alternativní; a občas mu to nedá a hned nás vyvádí z EU, když si někde přečte o teroristech. Načež pak přijde do České televize a vše vysvětlí tím, že prostě jel zrovna vlakem, něco v rychlosti zahlédl na webu a hned to z něj muselo ven. Tak inkontinentní nebýval ani jeho pozdní otec, napadá mě jedna zlá větička.

Což je ironie. Nedávno jsem byl svědkem toho, jak šéf ODS Petr Fiala přesvědčoval velké moravskoslezské podnikatele a manažery, že ODS není proti EU ani euru, jen pro jeho přijetí není vhodná doba. Krátce poté se ale na lidovkách.cz rozpovídá Klaus mladší a řekne: „To znamená, že ODS nechce euro, nikdy ho nepřijme.“ Komu máme věřit?

Nejde teď o to, jestli kdy máme nebo nemáme přijmout euro. Říká se sice, že Klaus mladší ODS převezme, zatím je ale šéfem Fiala, nebo ne? A ve správných konzervativních stranách, kde ještě pořád věří v autority a hierarchii, přece platí slovo předsedy. Protože jestli ne, tak i v ODS panuje pěkný liberální svinčík, který zničí nejen náš národ, ale vezme s sebou do pekla i celou západní civilizaci.


Čtěte: Ubráníme zemi, slibuje Robejšek. Hlavně před ním!

 ilustrace


Klaus mladší se rád stylizuje do role bojovníka proti všem totalitám, ať už zeleným, genderovým nebo jiným. Proč ne, někdo to dělat musí. Můj problém s Klausem mladším je, že proti jednomu extrému bojuje jiným extrémem. Ale abych se vrátil na začátek. Volil jsem ODS, když ještě byla mentálně v pohodě a nezkoušela mi prodávat násilné pseudovlastenectví a proti bláznivým pokrokovým revolucím nebojovala zpátečnickou revolucí.

KL24

O EU prostě věděla, že není dokonalá stejně jako národní stát, nechtěla nás z ní ale vyvést. Taky nemarnila energií na virtuální boje proti migrantům, co k nám stejně nechtějí, protože jsme pořád chudáci i bez daňové revoluce ČSSD. Česko má navíc dost vlastních problémů i bez skutečných nebo imaginárních migrantů. Klaus mladší chce bojovat proti totalitám, sám ale působí tak nějak totalitně.

Přečtěte si další komentáře Petra Holce:

Sobotka nemusí jezdit do Varšavy, aby Čechům řekl, že si za jídlo připlatí

Stařeckou hůl už Zeman má. Teď ještě vyjít s osmi tisíci měsíčně

Michal Horáček odtajnil svůj tým. Tolik dobra jste neviděli

Dá ČSSD úspěšným aspoň letenky na odlet, když je tak nenávidí?


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).