Menu Zavřít

Next Door by Imperial

Autor: Euro.cz

Hezké prostředí a jídlo, na jehož kvalitu se můžete spolehnout Poslední restaurační počin Zdeňka Pohlreicha otevřený zkraje podzimu loňského roku se začal plnit hosty prakticky okamžitě. A aktuálně je dobré dělat si rezervaci na večeři alespoň dva dny předem.

Rezervace se vám bude hodit i v době obědů. Next Door nepřináší žádné velké novoty. Stejně jako ostatní podniky spojené se jménem „televizního šéfa“ sází na tradici, kvalitu a dobrou obsluhu.

To vše je tady podpořeno mimořádně zdařilým interiérem, který je rozdělený na tři části.

Chcete-li si podnik užít se vším všudy včetně kuchyňského ruchu, nechte se usadit v hlavní místnosti podniku s proskleným stropem spojené s otevřenou kuchyní. Pro obchodní jednání volte spíše prostřední část, která díky dále od sebe rozmístěným stolům poskytuje větší soukromí.

Next Door má otevřeno už od brzkého rána, kdy se tu servírují snídaně, a to buď a la carte, nebo formou bufetu. V době oběda můžete vybírat ze stálého menu či z polední nabídky, ve které vždy najdete polévku, nějaký sofistikovanější předkrm a tři hlavní jídla, mezi kterými zpravidla nechybí ryba. Poměr cena/výkon u poledního menu je skvělý, a pokud chcete něco lepšího než hotovku za stovku, nebo naopak nemáte čas na několikachodové menu ve finediningové restauraci, je tato polední nabídka opravdu dobrou volbou.

Stálá nabídka obsahuje od každého něco: česká jídla, kterými potěšíte zahraniční hosty, speciality šéfkuchaře, jakými jsou například mimořádně podařené dršťky na uzené paprice s pražskou šunkou, nebo pár promyšlených masových hlavních chodů. Nechybějí samozřejmě saláty a vegetariánská jídla. Při výběru se téměř nemůžete splést, ale máme-li vám poskytnout nějaká doporučení, vyzkoušejte račí polévku s armagnacem ve stylu bisque s raviolkami plněnými račím masem. Z lehčích předkrmů volte marinovaného sivena s citronovou omáčkou, koprem a salátkem ze zelených jablek se sušenými meruňkami, kaviárem a majonézou. Skvělá svěží kombinace chutí vás navnadí k pokračování.

Z hlavních jídel mě stále ba ví kuřecí prsa se sladkou kukuřičnou kaší a omáčkou ze svatojánských ořechů nebo jednoduchá grilovaná loupaná hovězí plec s pečenými rajčaty, ke které si můžete dát rozmařile křupavé bramborové hranolky nebo dietní míchaný salát s domácí zálivkou z oleje a octa.

MM26_AI

Next Door by Imperial

? Zlatnická 3, Praha 1 ? t: +420 295 563 440 ? e: info@next-door.cz ? www.next-door.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Kvíz týdne

Retro kvíz: Poznáte historické spotřebiče z našich domácností?
1/12 otázek