Setrvalá kvalita a radost z každého jídla. Ať už si dáte tatarák, nebo nějakou novinku, budete tu spokojení
Kopec patří mezi tu hrstku podniků, která funguje už roky, nijak zásadně se nezměnil interiér, menu ani obsluha a pořád je to tu skvělé. Chápejte mě dobře, ne že by nabídka jídel byla stále stejná, ale její hvězdy zůstávají, a tak je hezké se sem vracet, stejně jako na povidlové buchty k babičce.
Možností, jak vyzkoušet to nejlepší z místní kuchyně, je několik. Osobně bych doporučila vyrazit ve větší skupince a ochutnat všechno, co je zrovna k mání, ale pokud vám to přijde příliš divoké, můžete si dát čtyřchodové degustační menu s výmluvným názvem Kopec. Degustační menu se obměňuje spolu s jídelním lístkem a najdete na něm vždy ta nejzajímavější jídla z aktuální nabídky.
Hlavní jídlo si můžete vybrat ze tří možností, mezi kterými nechybí ani slavný tatarák. Fenomenální tatarák z Kopce je legenda, kterou se mnozí snaží napodobit. Servíruje se s domácími křupavými hranolky, které jsou silnější, než je běžné, ale objednat si můžete i topinky. Místo třešničky na pomyslném dortu je na vrcholku tataráku umístěna vaječná skořápka s majonézou, která se k hranolkům báječně hodí. Nenechte se ale ovlivnit a vybírejte dle svých chuťových preferencí. Součástí degustačního menu bývá také sametový a tučný foie gras parfait s plátkem opečené briošky a sladkou ingrediencí dle sezony, ať už s hruškou, nebo třeba jarním bezinkovým želé. Parfait i tatarák jsou dvě jídla, bez jejichž ochutnání byste neměli z Kopce odejít, leda byste se chtěli brzy zase vrátit.
Faktem je, že cokoli si vyberete, bude pravděpodobně velmi dobré. Šéfkuchař Petr Vlk má poměrně široký záběr, a tak můžete ochutnat něco z klasické francouzské kuchyně, nechybí ani Itálie, poctivá česká jídla jako zvěřina na šípkové omáčce a občas se v nabídce objeví i jídla s lehkým dotykem Asie.
Kromě stálic nabídky je stálý i personál. Celé roky jsou tu vidět známé tváře obsluhy, která je pozorná, milá a taková rodinná. Tady si zkrátka nehrají na fine dining, přestože k němu výtvory kuchyně mnohdy nemají daleko. Rozumná je také nabídka vín. Líbí se tu i komisařům Michelinu, kteří Kopec letos opět ocenili Bibem. Protože dobré jídlo za dobré ceny tu rozhodně mají.
Na Kopci ? K Závěrce 2774/20, Praha 5 ? t: 251 533 102 ? e: info@nakopci.com ? www.nakopci.com ? šéfkuchař: Petr Vlk