Menu Zavřít

Magnát Vítek sází na Londýn. V „nejdražší ulici světa“ nakoupil byty za 1,6 miliardy

11. 3. 2019
Autor: Profimedia.cz

Český miliardář Radovan Vítek věří, že Londýn zůstane sídlem boháčů i po brexitu. Jeho realitní impérium CPI koupilo za 55 milionů liber (více než 1,6 miliardy korun) 11 apartmánů v luxusní čtvrti britské metropole.

Portfolio bytů nově nabytých CPI Property Group je součástí projektu Buxmead development a nachází se v „miliardářské ulici“ The Bishops Avenue ve čtvrti Highgate na severu Londýna. Highgate patří k nejdražším rezidenčním částem města.

„Jednalo se o velmi zajímavou investici i pořizovací cenu. Na té se podepsala rozkolísanost trhu, obavy z Brexitu i výhodný kurz britské libry,“ komentoval transakci pro web Euro.cz mluvčí CPI Jakub Velen.

Londýnský deník The Evening Standard uvádí, že Vítek tento nákup nefinancoval sám a spojil se s londýnským investorem Deanem Mainem. Velen však tvrdí, že investorem je výhradně CPI Property Group.

Vítek chce apartmány pronajímat movitým klientům. Rezidence disponuje vybavením jako luxusní hotely. Klienti budou mít k dispozici soukromou posilovnu, bar, bazén či kinosál. Tomu odpovídá cena, byty by měly být k mání za částku mezi 5 a 10 tisíci liber týdně.


Kde žijí miliardáři? 5 měst s největším počtem boháčů

Londýn, ilustrační foto


Jak připomíná web Deal Makerz, ulice Bishops Avenue je považována za jednu z nejdražších na světě. Řada nemovitostí na této adrese je údajně prázdná a rezidence slouží boháčům a offshore společnostem k „zaparkování“ peněz. To ale nemusí být případ této investice, dodává web.

Blížící se vystoupení Velké Británie z Evropské unie vnímají investoři jako příležitost k nákupu realit v Londýně. Chtějí využít dosavadního slabšího kurzu libry, jejíž hodnota by se měla zvýšit po schválení dohody o podobě brexitu.

Vítek patří k nejbohatším Čechům. Jeho realitní skupina CPI působí hlavně ve střední Evropě, kde vlastní a spravuje obchodní centra a kancelářské budovy. Do portfolia CPI patří i hotely či lyžařské středisko ve švýcarské Crans-Montaně.

EBF24

Z rubriky Miliardáři dále čtěte:

Dva noví miliardáři za týden. Čína produkuje boháče rekordním tempem

Bohatí Američané platí nízké daně, prohlásil Buffett

Miliardáři chudnou. Nejbohatší lidé světa loni přišli o 511 miliard dolarů

Nebojte se selhání. Nejbohatší Číňan Jack Ma radí, jak být úspěšný

Českomoravská Nemovitostní koupila od miliardáře Skaly budovu na Václavském náměstí

Jak dlouho vydělávají miliardáři vaši roční mzdu? Bezosovi stačí pár vteřin

Zakladatel firmy Amazon Jeff Bezos, ilustrační foto

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).