Menu Zavřít

Lordship začne stavět obchodní centrum Letná na podzim. Otevřít by mohlo koncem příštího roku

17. 7. 2017
Autor: Lordship

Developer Lordship chce zahájit výstavbu obchodního centra v Holešovicích na podzim letošního roku. Uvedl to člen představenstva společnosti Martin Pilka. Po dohodě s městskou částí Praha 7 investor nakonec nahradí pětipodlažní kruhovou nástavbu na vrchu budovy dvěma podlažími rozprostřenými nad obchodní částí. Umístěny v nich budou kanceláře a zdravotní zařízení. Obchodní centrum Letná na pozemku nad Veletržním palácem by se mohlo otevřít koncem příštího roku.

Administrativní část projektu původně zvaného Palác Stromovka pak v roce 2019. Městská část s projektem, který vzniká mezi ulicemi Strojnická, Veletržní a U Studánky už 14 let, nesouhlasila. Podala žalobu, v níž žádala zrušení stavebního povolení. Investor ale projekt přepracoval podle připomínek radnice, a ta poté žalobu stáhla.

Budova bude oproti původnímu návrhu nižší, změní se fasáda a bude dodržovat takzvané uliční čáry. V podzemí bude 150 parkovacích míst, která budou na noc vyčleněná pro místní obyvatele.

Investor plánuje také pasáž mezi ulicemi Strojnická a Františka Křížka. Bude ale potřebovat změny územního rozhodnutí. Smlouva na pronájem pozemku, který patří Praze 7, bude na 99 let, v původní smlouvě to bylo 105 let. Výše nájmu za pozemek se měnit nebude a zůstane pět milionů korun ročně.


Přečtěte si rozhovor s Václavem Matouškem:

Developer Matoušek: Po této dekádě nic zajímavého nezbude

Výkonný ředitel společnosti Lordship Václav Matoušek

EBF24


Městská část a investor se také budou podílet buď na Památníku ticha v Bubnech, nebo na nějakém jiném památníku. Podle dohody na něj věnují obě strany stejnou částku, maximálně milion korun, doplnil starosta Prahy 7 Jan Čižinský (KDU-ČSL). Lidé kritizovali, že v místě bude parkovat 500 aut. Podle starosty v současné stavební jámě ale nic jiného než garáže už být nemohou.

Na sousedním pozemku je plánovaná stavba hotelu. Obchodní centrum tam má slepou zeď. Radnice usiluje o to, aby budova hotelu uzavřela budovu do formy městské blokové zástavby. Původně měl mít podle radní pro územní rozvoj Lenky Burgerové Parkhotel až 26 pater.

Dále čtěte:

Zastupitelé Prahy 7 schválili vzhled budovy Paláce Stromovka

Starosta Čižinský: Nechte Stalina být


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).