Menu Zavřít

Lidé chtějí vyšší standard. Stavba miliardářské vesničky je na spadnutí

2. 9. 2016
Autor: Martin Pinkas

V Nebřenicích u Prahy se připravuje ambiciózní projekt Oaks Prague. Domy, apartmány i byty v projektu Oaks Prague navrhli světoznámí architekti a jeden z nejdražších přijde na sto milionů korun. Podle šéfa projektu Roberta Daviese ze společnosti Arendon Development Company pro podobné místo nazrál v Česku čas.

Domy, apartmány i byty v projektu Oaks Prague navrhli světoznámí architekti a jeden z nejdražších přijde na sto milionů korun. Podle šéfa projektu Roberta Daviese ze společnosti Arendon Development Company pro podobné místo nazrál v Česku čas.

Začátkem letošního roku jste plánovali odstartovat výstavbu, už stavíte?

Samotná výstavba domů ještě nezačala, ale pracujeme na úpravách okolního prostředí, renovovali jsme jezírka a zařizovali věci, které se týkají ochrany živočišných druhů. V červenci začala rekonstrukce zámečku a na podzim by se mělo poprvé kopnout do země a začít s úpravami golfového hřiště a to je také ten moment, kdy začnou oficiální prodeje.

Dokončení projektu jste naplánovali na rok 2020, pořád datum platí?

Stále plánujeme, že to tak bude. Věříme ale, že to půjde rychleji, rok 2020 je konzervativnější scénář. První fáze rekonstrukce zámečku s vytvořením zázemí a golfového hřiště by měla být hotová v roce 2018.

Přečtěte si o tom, v jakém jsou projekty stavu:

Miliardářské blouznění. Projekt satelitu u Statenic zamrzl

 Developerský projekt Statenice (Autor Martin Pinkas, Euro)

Potenciálními kupci jsou hlavně Češi?

Až 95 procent je Čechů a zbytek tvoří Slováci. Projekt přichází vdobě, kdy tomu nahrává trh a lidé chtějí vyšší standard služeb. S potenciálními kupci se na základě osobního kontaktu nezávazně domluvíme. V tuto chvíli máme 30 bytových jednotek z 225 předrezervovaných.

Kdo projekt zainvestuje?

Odkoupil ho londýnský investiční fond Kew Capital, který má na podobné realitní projekty zařízený speciální fond Decimus. Podobné projekty má v Evropě, Americe i Velké Británii.

Investory jsou mimo jiné ruští ocelářští magnáti Alexandr Abramov a Alexandr Frolov, oba jsou významnými podílníky ruského ocelářského a těžařského gigantu Evraz.

Ano, i oni jsou jedněmi z investorů tohoto fondu.

Projekt jste postavili na myšlence, že lidé budou žít v podstatě komunitně. Myslíte si, že to bude v Česku fungovat? Přece jen jde o projekt pro miliardáře...

V první řadě bych se rád ohradil proti tomu, že jde o projekt cílený pouze na ty nejbohatší. V Oaks Prague jsou k mání různé typy nemovitostí. Dostupnější byty, rodinné domy i velké a rozlehlé vily. Ceny za metr nijak nevybočují z úrovně pražského realitního trhu. Co se komunity týče, ta se v podstatě buduje už teď. Se zájemci se setkáváme a pořádáme pro ně různé večery, kde se mohou seznámit. Projekt má být otevřený i pro lidi z okolí. V jiných evropských zemích se realizovaly podobné projekty a tam se to podařilo.


Také si přečtěte:

CEFC má volnou cestu k hotelu Mandarin Oriental

MMF24

Staveniště Krkonoše. Národní park zažívá stavební boom

Řešení populační krize: bydlení v podzemí


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).