Menu Zavřít

Jak si Martin a Karla dělali z obrany dort

11. 6. 2018
Autor: Euro

V minulém dílu seriálu jsme naše hrdiny opustili ve chvíli, kdy zazvonil pošťák s depeší z Bruselu.

Další kapitola ze zdánlivě nekonečné koncernové komedie “Jak si Martin a Karla dělali z obrany dort” se odehrála na konci minulého týdne. To paní Karla, hlavní hrdinka druhé série, vyrazila na služební cestu do Bruselu.

Jak už si divák u téhle rebelky bez příčiny v posledních dílech série zvyknul, i v Belgii si pro diváky připravila řadu překvapení. Tím největším, o němž zřejmě netušil ani sám režisér, bylo sdělení před reklamní pauzou, podle něhož bezpečnostní výbor Severoatlantické aliance ASAB prohlásil, že zapojit izraelské technologie do systémů NATO není možné. Přitom jejich výběr byl hlavní a jedinou dějovou linkou první série.

Podle původního scénáře se měl proto nyní objevit na scéně pan Martin, hlavní postava první řady. Svou replikou měl vysvětlit, proč v prosinci 2016 vyhlásil, že Česko si za pět miliard koupí právě izraelské radary, ač tento krok v následujících dílech seriálu nijak neobjasnil a navíc jde proti rozhodnutí výboru ASAB. Jenže režisér mu přikázal mlčet.


Další postup v nákupu radarů? Rozhodnout musí Šlechtová, říká Babiš

 Ministryně obrany v demisi Karla Šlechtová


S Martinem má totiž špatné zkušenosti a zrušil mu smlouvu. Už loni v prosinci kvůli upadající sledovanosti hlavní hrdiny vyměnil a nasadil blonďatou dívku. S nástupem paní Karly došlo skutečně k obratu a z komedie se stala parodie, nicméně nekvalitní scénář nejenže na žádnou z otázek neodpověděl, ale navíc se jich vyrojilo další velké množství.

Proto už se v průhonických studiích pracuje na změnách. Ty by měly ukázat, že stanovisko aliančního výboru ASAB není nijak závazné a nákup izraelských radarů neovlivní.

A jiné zdroje ze štábu prozrazují, že víc prostoru by měl v seriálu dostat i zbrojař, kterému kroky blonďaté Karly z posledních dílů výrazně komplikují obchody vyjednané během první série.

KL24

Pokud nic z toho nezabere, na pár minut by se po boku paní Karly mohl objevit i Miloš z Hradu.

Přečtěte si další komentáře Ondřeje Stratilíka:

Karla na torpédu

Pirát, co v zásadě mluví z cesty

Ještě větší blábol, než jsme čekali

Stropnický přiznal, že na to nemá. Pozdě

Karla + Miloš = Velká světová láska

Květnové osvobození generála Bečváře

Dá Babiš obranu, nebo zahraničí?

Ovčáčkova nová fronta

ANO skrouhne vojáky o 124 milionů

Jak sestřelit vrtulník vidlemi

Co je víc? Rambohafík, nebo vojsko?


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).