Restaurace Field vzbudila velký rozruch hned po svém otevření na konci roku 2014. Nebylo pochyb, že se na pražském gastronomickém trhu objevil další silný hráč s michelinskými ambicemi. Podávané jídlo bylo sice skvělé, leč kompletně zkopírované chody známých světových podniků nepřesvědčily o originalitě a kreativitě kuchyně. To vše už ale odvál čas. Šéfkuchař Radek Kašpárek a jeho tým šli do sebe a svým hostům servírují krásná jídla plná intenzivních chutí.
Snahu kuchyně oceňují nejen hosté, ale i komisaři průvodce Michelin, kteří Fieldu udělili v roce 2016 jednu michelinskou hvězdu.
A letos se ji Fieldu podařilo udržet. To s sebou nepřináší jen pozitiva, ale i pár negativ. Pro hosty první hvězda znamenala dlouhé čekání na rezervaci místa a zrušení populárních byznys obědů. Aktuálně je dobré rezervovat stůl na večer zhruba 14 dní předem. Přes oběd se podává totožné menu jako večer včetně menu degustačního a místo seženete celkem bez problému.
Zvolit můžete degustační menu, ve kterém vás vedle chodů uvedených v lístku čeká i celá řada mezichodů. Za 2800 korun na osobu se výborně najíte i pobavíte. K menu lze zvolit rovněž vinné párování, to standardní za 1500 korun a to řekněme mimořádné za 4500 korun nebo párování nealkoholické za 850 korun. Párování jídel s ovocnými a zeleninovými šťávami či limonádami připravenými na místě je momentálně u nás velmi populární a často se jedná o velké experimenty, které sice host vypije, ale nerad se k nim vrací. Ve Fieldu to zvládají překvapivě se ctí.
Kromě degustačního menu je v nabídce i výběr a la carte – studené a teplé předkrmy (350 až 390 korun), hlavní jídla (590 korun)
a dezerty (250 korun). Tady je poměr cena/výkon poněkud diskutabilní, zejména u hlavních jídel, jejichž porce jsou finediningově malé. Výbuch nadšení nevzbudily pošírovaný filet candáta s velmi slanými marinovanými kousky ryby ukrytými v listu kadeřávku, s kapustovým pyré, restovanou čočkou, smrkovou emulzí a sametovou omáčkou z rybího vývaru ani poměrně houževnatý jehněčí hřbet na překvapivě nevýrazném pyré z uzeného lilku, s fava fazolkami a pecorinem, zábavnou variací šalotek a jedlou hlínou z býčí krve. Když už „na pole“, tak se vším všudy a s kompletním degustačním menu.
Field Restaurant ? U Milosrdných 12, Praha 1 ? t: 222 316 999 ? e: info@fieldrestaurant.cz ? šéfkuchař: Radek Kašpárek