Menu Zavřít

Eset: Do konce roku otevřeme výzkumné centrum v Rumunsku

19. 9. 2016
Autor: Archiv

V Evropě letos rosteme o 10 procent, jak jsme si naplánovali, říká Ignacio Sbampato, obchodní ředitel společnosti Eset.

Slovenská antivirová firma Eset se dál dynamicky rozvíjí. Od roku 2007 zvýšila počet zaměstnanců ze 140 na dnešních bezmála 1 200 lidí.

Ze kterých zemí přichází tržby Esetu?

Eset patří do trojky největších antivirových programů v centrální a východní Evropě, v Rusku, v některých arabských zemích a Latinské Americe. V západní Evropě a severní Americe naproti tomu máme pořád velký prostor k růstu. Nicméně i když máme ve Spojených státech relativně malý podíl na trhu, jsme podle tržeb mezi desítkou největších antivirových programů. V Evropě je pro nás teď priorita německý trh, hodně jsme tam investovali. V roce 2013 jsme tam otevřeli pobočku.

Do čeho jste v Německu investovali?

Nejvíc do lidí. Dříve jsme tam měli jen dvacet zaměstnanců, teď jich máme 80. Začali jsme tam rozvíjet také náš retailový trh. Máme prodejce napříč celým Německem. Investujeme hodně i do marketingu.

A pokud jde o příjmy z retailového trhu a firemního?

Tady je to zhruba napůl. Velmi dobře si globálně vedeme ve vzdělávacím a vládním sektoru. Také ve výrobním sektoru máme dobrou penetraci, protože náš produkt je „lehký“, Eset používá na svých strojích třeba japonská firma Mitsubishi. V centrální Evropě jsme hodně i ve finančním sektoru, například nás používá Slovenská sporitelňa i její matka Erste Group.

Loni Eset utržil více než 420 milionů eur (přes 11 miliard korun). Jak vypadá letošní rok?

Velmi dobře. V Evropě rosteme o 10 procent, jak jsme si naplánovali. Celkově reprezentuje Evropa pro Eset Evropa zhruba 52 procent příjmů. Většina růstu přichází z Německa, ale i Česka a Slovenska. V Česku je náš tržní podíl skoro 40 procent a pořád jsme schopni růst, což je vynikající. Nejvíc ale máme na Slovensku: 65 procent tržní podíl, a to je skutečně hodně.

Přečtěte si o velkém obchodu na poli antivirů

Český Avast koupí rivala AVG za 1,3 miliardy dolarů

Avast Software

Bude firma dělat nějaké další investice?

V roce 2007 jsme měli 140 zaměstnanců. Letos jich máme 1 200. Velká část investic tedy šla na růst zaměstnaneckých týmů. Nyní však je naše priorita investovat do vývoje. Hlavní vývojářské centrum je v Bratislavě, menší jsou v Praze a Krakově a chystáme se do konce roku otevřít jedno nové v Rumunsku. Chceme se teď soustředit na vývoj, protože na trhu vidíme hodně příležitostí, hlavně v byznysovém segmentu.

Jaké to jsou?

Nesoustředíme se už jen na samotnou prevenci, ale chceme v případě, že váš počítač byl prolomen, poskytovat také nástroje, které vám umožní rozpoznat, jak byl počítač prolomen, zmírnit následky a vyřešit problém. Nikdy nejste chráněn stoprocentně, takže pokud byl vás počítač napaden, chceme poskytovat nástroje, jak to efektivně vyřešit.
Náš hlavní produkt je zabezpečení koncových bodů (endpoint security), antivirový program, antispam, firewall, atd. Produkt, o kterém jsem teď mluvil, je další část naší nabídky, jmenuje se Enterprise Inspector, a zaměřuje se na řešení události, poté co nastala.


Čtěte také:

KL24

Avast Software se chystá do New Yorku

Hackeři si vyhlédli české oběti. Na Facebooku


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).