Menu Zavřít

Dcerou asi Raven

9. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Česká spořitelna

EBF24

Dozorčí rada České spořitelny v pondělí 5. března za přítomnosti svého předsedy Andrease Treichla schválila záměr představenstva banky koupit zavedenou konzultantskou firmu specializující se na poradenství při získávání peněz z evropských fondů. Informaci týdeníku EURO potvrdila mluvčí České spořitelny Klára Gajdušková. Odmítla ale specifikovat, o jakou firmu by se mělo jednat. Podle zdrojů týdeníku EURO vyjednává Česká spořitelna o akvizici s jedničkou tuzemského trhu „europoradců“ - brněnskou firmou Raven.
Raven Consulting zahájila činnost v roce 2000. V současnosti má zhruba čtyřicet zaměstnanců a v regionech externě spolupracuje s dalšími padesáti. Letos v lednu Raven koupil slovenskou EMP Group, jež patří na Slovensku mezi pět největších poradenských společností se zaměřením na dotace z fondů EU.
Podle výroční zprávy dosáhl Raven v roce 2005 při obratu 28 milionů korun hrubého zisku devět milionů. Cena za 66 procent akcií by podle informací týdeníku EURO měla dosáhnout několika desítek milionů korun.
Nové - v pořadí už čtrnácté - dceřiné společnosti České spořitelny by měla z pozice předsedkyně představenstva šéfovat Petra Mašínová, která do loňska vedla odbor pro informování o evropských záležitostech Úřadu vlády. V době vstupu ČR do Evropské unie byla mluvčí české delegace při Evropské komisi. Ve firmě by měl nadále působit i dosavadní stoprocentní vlastník Ravenu Jan Havránek.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).