Menu Zavřít

Chcete novou Teslu? Stačí tisíc dolarů. Pro začátek

15. 4. 2016
Autor: Tesla Motors

První elektromobily Tesla Model 3 se objeví na silnicích až v roce 2017, už teď ale Amerika propadla nákupnímu šílenství. Do fronty na bestseller na čtyřech kolech se lze zařadit i v Česku. Je to překvapivě snadné.

Podle webových stránek výrobce si potenciální kupci mohou vůz rezervovat už teď, musí ale složit zálohu jeden tisíc dolarů. „Když bude objednávka potvrzena, budeme požadovat rezervační poplatek,“ píše se na stránkách teslamotors.com.

Ta je vratná. Pokud se zájemce o Model 3 rozhodne, že vůz nechce nebo zjistí, že na jeho koupi nemá, tak může svoji objednávku zrušit. Ovšem od chvíle, kdy budoucí zákazník podepíše kupní smlouvu, tak už nárok na vrácení zálohy nemá.

Kupní smlouvy budou rozesílány až ve chvíli, kdy se přiblíží datum produkce Modelu 3. Budou v nich obsaženy údaje týkající se ceny vozu či údaje o případných daňových pobídkách a úlevách (to se týká Spojených států a zemí, které prodeje elektromobilů podporují).

V Česku v červnu 2018

Na webových stránkách Tesly doposud není přesné datum, kdy se elektromobil Model 3 (jeho cena začíná na 35 tisících dolarech, což je v přepočtu 830 tisíc korun) skutečně na trhu objeví. Zatím se jen hovoří o roce 2017. V Evropě by měly být první vozy zákazníkům dodávány o rok později, v Česku prý v červnu 2018.

KL24

A jsou tu podle yahoo.com i dva další lehce sporné body - rezervaci vozu nelze bez svolení Tesly převést na jinou osobu a při předběžné objednávce je třeba uvést některé osobní informace (jméno, mail, adresu, telefonní číslo plus číslo platební karty).

V Česku jezdí v současnosti podle odhadů zhruba 100 vozů značky Tesla, Svaz dovozců aut je ve svých statistikách neeviduje.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).