Menu Zavřít

Zisk Avastu se díky akvizici AVG zdvojnásobil na 8,4 miliardy

18. 5. 2017
Autor: čtk

Tuzemská antivirová firma Avast vloni vydělala před zdaněním a odpisy 353 milionů dolarů (8,4 miliardy korun). V roce 2015 skončila se ziskem EBITDA na úrovni 188 milionů (4,5 miliardy korun). Důvodem uvedeného nárůstu je akvizice společnosti AVG, která se promítla do výsledků hospodaření Avastu od druhého čtvrtletí roku 2016.

Začleněním AVG se Avast z pohledu celosvětových tržeb posunul na pozici druhého největšího prodejce antivirových programů. Jedničkou na trhu je společnost Symantec. Antivirový software společnosti vloni podle Stecklera zabránil celkem 130 milionu útoků. Vyděračských virů označovaných jako ransomware včetně masivního útoku WannaCry z minulého týdne. Společnost tak při průměrném požadavku útočníků 500 dolarů za odblokování počítače uživatelům ušetřila 64 miliard dolarů, uvedl generální ředitel společnosti Vince Steckler.

Celkový počet útoků na počítače je ale výrazně větší. Měsíčně tak společnost zabrání 3,5 miliardám malwarových útoků a zablokuje přístup na 500 milionů škodlivých stránek.


Přečtěte si rozhovor s Miroslavem Trnkou z konkurenčního Esetu

 Zakladatel antivirové společnosti Esest Miroslav Trnka

BRAND24


Avast celosvětové zaměstnává 1600 lidí, z čehož zhruba tisíc v Česku, konkrétně v Praze a v Brně. Pobočky má v 15 zemích včetně USA, Japonska nebo Ruska. Mezi nejvýznamnější trhy společnosti patří USA, Brazílie, Francie, nebo rychle rostoucí Indie. I do budoucna plánuje společnost používat obě značky antivirových programů, tedy Avast i AVG. Předpokládá ale pokračování ve slučování vývojářských týmů, které na nich pracují.

Dále čtěte:

Avast se brání: Dokumenty WikiLeaks neodhalují bezpečnostní mezery, navíc jsou staré

Avast Software se chystá do New Yorku

Budovu Enterprise koupili za 3 miliardy zakladatelé Avastu a RSJ Investments


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).