Menu Zavřít

Z představenstva Seznamu odchází jeho majitel Ivo Lukačovič

19. 2. 2019
Autor: Euro

Majitel tuzemské internetové jedničky Seznam.cz Ivo Lukačovič opouští pozici předsedy představenstva společnosti a nadále nebude ani jeho členem. Lukačovič ale zůstává majitelem a bude se věnovat svým globálním projektům, zejména Windy.com.

Na pozici předsedy představenstva se budou po čtyřech měsících střídat tři stávající místopředsedové. Prvním předsedou se v novém uspořádání stal Pavel Zima, v červnu ho ve funkci vystřídá Tomáš Kapalín a poté Ondřej Procházka.

Seznam provozuje vedle nejnavštěvovanějšího tuzemského portálu od loňska také vlastní televizní kanál Televize Seznam, dále do skupiny patří zpravodajský portál Seznam Zprávy, video server Stream.cz nebo oborové weby Sbazar, Mapy.cz, Zboží.cz, Sauto či Sreality. Spolu s deníkem Právo vlastní také zpravodajský web Novinky.cz. Návštěvnost jeho webů se pohybuje kolem osmi milionů reálných uživatelů.

„Jde o formální stvrzení změn provedených na podzim roku 2017, kdy došlo ke zrušení pozice výkonného ředitele a exekutivní řízení společnosti převzali tři místopředsedové představenstva v roli kolektivního výkonného ředitele. Ivův odchod z představenstva odráží skutečnost, že se již několik let řízení Seznamu nevěnuje, soustředí se na své globální technologické projekty, zejména Windy.com, a chce se jim plně věnovat i nadále,“ uvedl ředitel pro exekutivu a komunikaci společnosti Seznam.cz a místopředseda představenstva Pavel Zima.

Na majetkovou strukturu společnosti nemá podle sdělení firmy změna žádný vliv a Lukačovič nadále zůstává jejím jediným majitelem.

Největší tuzemská internetová firma předloni zvýšila čistý zisk o 21 procent na rekordních 1,34 miliardy korun. Tržby firmě vzrostly o 11 procent na 4,12 miliardy korun. Za loňský rok očekává tržby ve stejné výši. Lukačovič Seznam založil v roce 1996.

BRAND24

Šéf českého Vodafonu Dvořák: Akvizice UPC nám pomůže na televizní trh

Generální ředitel českého Vodafonu Petr Dvořák

Dále čtěte:

Lukačovič na nákupech. Seznam získal stoprocentní podíl v rádiích Expres FM a Classic

Konkurence pro Stream: Mall Group spustí vlastní internetovou televizi

Stovka zaměstnanců Českého rozhlasu musí skončit, aby se zbytku mohly zvýšit platy

Převzetí Metra aneb Jak česko-slovenští dravci nahrazují německou podnikatelskou dynastii

Kdo chce být miliardář. V Česku rostou nové úspěšné investiční skupiny

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).