Menu Zavřít

Weinsteinova společnost je kvůli producentově aféře na prodej

16. 10. 2017
Autor: čtk

Filmová společnost spoluzaložená producentem Harveym Weinsteinem je kvůli jeho rozrůstající se sexuální aféře ve finančních potížích a hledá kupce. Podle tiskových agentur to dnes uvedla firma The Weinstein Company, která úspěšného producenta propustila minulý týden ve světle množících se obvinění ze sexuálních útoků.

Pětašedesátiletý Weinstein čelí obviněním, že sexuálně obtěžoval více než desítku žen, mezi nimiž údajně byly i herečky Gwyneth Paltrowová či Angelina Jolie. Kvůli tomu jej koncem minulého týdne ze svých řad vyloučila americká filmová akademie a jeho počínání odsoudila řada známých osobností.

Jeho vynucený odchod z produkční společnosti přispěl k tomu, že strádající firma, s níž odmítla dále spolupracovat například Amazon Studios, byla nucena hledat investora.

Dnes se dohodla na poskytnutí nutné finanční injekce se společností Colony Capital založenou blízkým poradcem prezidenta Donalda Trumpa Thomasem Barrackem.


Přečtěte si komentář Daniela Deyla o možné chybě na straně Weinsteinových žalobkyň:

Chlípný Weinstein a KP

Kuřácký koutek Daniela Deyla


„Pomůžeme společnosti k návratu na její po právu ikonickou pozici v nezávislém filmovém a televizním průmyslu,“ uvedla v prohlášení kapitálová firma. V jednání je rovněž možný prodej celé produkční firmy či jejího většinového podílu.

Ještě minulý týden přitom Weinsteinův bratr Bob jako spolumajitel firmy spekulace o možném prodeji či ukončení její činnosti odmítal.

BRAND24

The Weinstein Company má za sebou řadu úspěšných hollywoodských snímků, k nimž v posledních letech patřily především díla režiséra Quentina Tarantina jako Nespoutaný Django či Osm hrozných. Současné potíže však ohrožují další slibné projekty, jako je chystaný projekt Olivera Stonea Guantánamo, jejž měla společnost produkovat pro síť placených kanálů Showtime, která však zvažuje, že kvůli aféře ze spolupráce vycouvá.

Přečtěte si také:

Nekalá praxe u rozvodů. Ženy křivě obviňují manžele ze sexuálního zneužívání


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).