Menu Zavřít

Výnosná sázka na hazard. Sazka loni Komárkovi a Šmejcovi vydělala 2,4 miliardy

29. 5. 2018
Autor: Profimedia.cz

Společné podnikání Karla Komárka a Jiřího Šmejce v loterijním a sázkovém byznysu přináší miliardové zisky. Celá skupina Sazka Group s působností v Česku, Itálii, Rakousku a Řecku loni meziročně navýšila tržby o 177 procent na 1,13 miliardy eur (29,8 miliardy korun), provozní zisk EBITDA o 165 procent na 353 milionů eur (9,3 miliardy korun).

Skok v číslech souvisí s postupným nakupováním a navyšováním podílů v zahraničních společnostech, například v rakouských kasinech a loteriích. Čistý zisk z pohledu většinových akcionářů vzrostl téměř dvojnásobně na 93 milionů eur (2,4 miliardy korun). Významnou měrou k němu přispěl čtvrtinový podíl, který Komárek a Šmejc drží v hlavní řecké loterijní společnosti OPAP. Česká sázková firma Sazka za loňský rok vydělala 972 milionů korun čistého.

Letošní výsledky mohou být ještě atraktivnější. Sazka Group v lednu navýšila svůj podíl ve společnosti Casinos Austria z 11 na 34 procent. V únoru následoval odkup majoritních podílů ve třech chorvatských sázkových firmách. Vedení skupiny též připravuje uvedení akcií Sazky na londýnskou burzu, finální rozhodnutí v této věci však zatím nepadlo.

Zatím tak stále platí, že 75procentní majoritu ve společnosti Sazka Group vlastní skupina KKCG miliardáře Karla Komárka. Zbývajících 25 procent drží Jiří Šmejc prostřednictvím investiční firmy Emma Capital.

Ve stopách Kellnera: do asijského dobrodružství se pouští další firmy

 ilustrační foto

Přečtěte si také:

Sazka Group koupila největší kurzovou sázkovou firmu v Chorvatsku

BRAND24

Penta ovládne Fortunu. Podíl ve firmě zvýšila na 96 procent

Valentovy automaty budou vydělávat v Řecku pro OPAP


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).