Menu Zavřít

Srbské pečení: Česká exportní banka upravuje svou strategii a začíná více podporovat i malé podniky

28. 10. 2017
Autor: Archiv

Pekaři v Srbsku a Litvě budou nyní používat pece české výroby. Dodá je tuzemský výrobce Kornfeil a jeho dodávku za zhruba 15 milionů korun financuje Česká exportní banka (ČEB). Firmě rodiny Kornfeilových, která pekárenské technologie vyrábí, se tak otevírají nové trhy.

„Srbsko je na seznamu prioritních zemí Exportní strategie a právě v takových teritoriích je potřeba český vývoz podporovat. Navíc se Česká exportní banka soustředí právě na podporu malých a středních podniků, jako je Kornfeil,“ vysvětluje předseda představenstva a generální ředitel ČEB Karel Bureš.

Do Srbska dodá Kornfeil kompletní vybavení nové pekárny pro různé druhy pečiva. „V Srbsku se konzumuje pečivo podobného charakteru jako u nás a vstupem na tento trh by se nám mohly otevřít i další balkánské státy,“ dodává obchodní a marketingová ředitelka firmy Martina Kornfeilová.

V Litvě si od Kornfeilu objednal čtyři vozíkové pece tamní přední producent pečiva, který zásobuje nejen Pobaltí, ale i Rusko a Japonsko. Kromě toho ČEB financuje také zhruba 29 miliony korun vývoz Kornfeilu do Německa. Tam v příštím roce zahájí výrobu pekárenský závod vybavený českou technologií.

Čtěte dále:

Přebytek zahraničního obchodu se snížil na 5,9 miliardy. Dolů ho táhl export aut

Obchodování s Ruskem pomalu ožívá. Dovoz vzrostl o 54 procent

BRAND24

Vývoz online: Čeští exportéři zaostávají za konkurencí

 Obří sklad v Singapuru pro zboží prodané online


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).