Menu Zavřít

Sazka Group koupila největší kurzovou sázkovou firmu v Chorvatsku

27. 4. 2018
Autor: Profimedia.cz

Česká sázková společnost Sazka Group miliardářů Karla Komárka a Jiřího Šmejce koupila chorvatskou společnost SuperSport. Ta je největším poskytovatelem sportovního sázení na tamním trhu. Cenu ani výši podílu Sazka Group neoznámila.

„Akvizice společnosti SuperSport, která je podle hrubého zisku největším poskytovatelem služeb sportovního sázení na chorvatském trhu, umožňuje naší společnosti přístup na atraktivní trh. Zároveň posiluje pozici skupiny v dynamickém odvětví sportovního sázení prostřednictvím internetu,“ uvedl generální ředitel Sazka Group Robert Chvátal.

Společnost SuperSport byla založena v roce 2000. Je držitelem licencí a koncesí na poskytování služeb sportovního sázení prostřednictvím kamenných poboček a internetu. Licence jí chorvatská vláda udělila do roku 2025.


Akvizice za 1,22 miliardy. Fortuna koupila čtyři rumunské sázkové firmy

 Fortuna koupila čtyři rumunské sázkové firmy


Firmu Sazka Group založily v roce 2016 skupiny KKCG a EMMA Capital podnikatelů Karla Komárka a Jiřího Šmejce. Vložily do ní svá aktiva v oblasti loterií. KKCG má podíl 75 procent, EMMA čtvrtinu.

BRAND24

Sazka Group je jedním z největších provozovatelů loterií a her v Evropě, vedle například rakouské Casinos Austria drží podíly v největší řecké sázkové společnosti OPAP a v italské loterii Lottoitalia a má stoprocentní podíl v tuzemské loterii Sazka.

Přečtěte si také:

Penta ovládne Fortunu. Podíl ve firmě zvýšila na 96 procent

Rozhodnuto. Sazka vstoupí na londýnskou burzu

Valentovy automaty budou vydělávat v Řecku pro OPAP

Fortuna se stahuje z burzy, rozhodli akcionáři


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).