Menu Zavřít

PPF posiluje v Rusku. Kupuje obchodní centrum v Petrohradu za více než 4 miliardy

17. 10. 2018
Autor: Profimedia.cz

Společnost PPF Real Estate přebírá od finské firmy Stockmann obchodní centrum Nevsky v Petrohradě. Realitní divize impéria Petra Kellnera za nemovitost zaplatí 171 milionů eur (asi 4,4 miliardy korun). Nový úlovek se tak přiřadí k portfoliu nákupních a kancelářských center PPF v Rusku.

Nevsky centrum bylo otevřeno v listopadu 2010. Celková plocha obchodních a kancelářských prostor dosahuje 91 tisíc metrů čtverečních. K 1. lednu letošního roku činila účetní hodnota centra 181 milionů eur. Transakce podléhá schválení ruským antimonopolním úřadem FAS. Cílem obou stran kontraktu je její vypořádání do konce roku 2018.

Fakt, že prodejní cena je nižší než cena účetní, je dán tím, že Stockmann hledal kupce poměrně dlouho. Finská firma oznámila svůj záměr centrum prodat v říjnu 2016. Dlouho to vypadalo, že nemovitost převezme ruský miliardář Boris Mints, z dohody ale nakonec sešlo. Stejně tomu bylo v případě dalšího zájemce, americké finanční společnosti Morgan Stanley.

Finský Stockmann se z Ruska zcela stahuje. Podle vlastního vyjádření po prodeji Nevského centra už skupina nemá v Rusku žádnou podnikatelskou činnost.


Přečtěte si:

PPF vstupuje do Moneta Bank. Za 20 miliard ji spojí s Air Bank a Home Creditem

 Sídlo PPF, ilustrační foto


„Tento obchod nám umožní plně se soustředit na rozvoj našich filiálek ve Finsku a v Pobaltí,“ uvedl výkonný šéf Stockmannu Lauri Veijalainen.

PPF Real Estate aktuálně v Rusku spravuje portfolio moderních obchodních a kancelářských center. V Moskvě jsou to kancelářské budovy Metropolis a Comcity a také průmyslový park South Gate. Dále jde o nákupní centrum v Rjazani, multifunkční obchodní park v Astrachani a logistický komplex Trilogy v Tomilinu.

Přečtěte si také:

BRAND24

Šéf Home Creditu Jírů: Jsme v dobré kondici a chystáme online ofenzivu

 Ředitel Home Credit Luděk Jírů

Dále čtěte:

Kellner věří Culture Tripu. PPF masivně investuje do londýnského startupu

Rozpuštěný a vypuštěný fintech. Bankovní revoluce nebude

Finemo.cz přichází se žhavou novinkou. Cílí na širokou veřejnost

Invaze půjček z Pobaltí. Poskytovatelé úvěrů v Česku mají pestrou vlastnickou strukturu

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).