Menu Zavřít

Ozdravná kúra stavebního holdingu PSJ začala, další bude patrně následovat

3. 9. 2018
Autor: Siebert Martin/Euro

Rakouská stavební společnost Porr kupuje od společnosti PSJ firmu Alpine Bau, která se specializuje na dopravní stavitelství. „PSJ ozdravuje skupinu,“ komentoval stručně prodej František Vaculík, zakladatel a spolumajitel PSJ. Porr zaplatí za Alpine Bau 12 milionu eur (309 milionů korun). Podle informací týdeníku Euro uspěla v konkurenci dalších dvou zájemců.

PSJ se v posledních měsících potýká s nedostatkem hotovosti. Do potíží firmu dostaly především problematické zakázky v Rusku a patrně i komplikace při výstavbě V Tower na Pankráci, kde je dodavatelem. Vaculík pro deník E15 uvedl, že pro záchranu jedné z předních stavebních firem potřebuje přibližně půl miliardy korun, na čemž spolupracuje s firmou Natland.

Podle zdrojů týdeníku Euro není Alpine Bau jedinou firmou ze skupiny, která by měla být k mání. Hovoří se o tom, že další zájemci by mohli získat firmy jako Ekoklima, PSJ Hydrotranzit nebo některé developerské projekty.

PSJ vznikla v roce 1990. Holdingové uskupení PSJ pokrývá stavitelství, development, exportní aktivity a dodávky technologických celků. Má i obalovny a asfaltové technologie (Silasfalt), technologické a energetické stavby (PSJ Hydrotranzit), technika prostředí a zdravotechnické instalace (Ekoklima elektroinstalace, Inovat SE), železobetonové monolitické konstrukce (PSJ Concrete) a facility management (SCF Servis, s.r.o.). Společnost PSJ Investors CZ se věnuje developerským projektům, které se zaměřují zejména na oblast výstavby komerčních budov a obytných celků.

BRAND24

Výstavba dálnic v Česku vázne. Kde se bude stavět letos?

Dálnici D47 na Ostravsku stavbaři na několika místech rekonstruují. Práce by měly skončit v roce 2018

Dále čtěte:

Porr posiluje na českém trhu. Přebírá společnost Alpine Bau CZ

Konec slev. Tendr na část dálnice D3 ukázal, že doba levného stavění je pryč

Tahle červená byla přísná. Pár kilometrů D35 může změnit pravidla hry

Šéf Hochtiefu Koranda: Chceme stavět D4 do Písku


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).