Menu Zavřít

Opel Francouzům nestačí, rádi by i Lotus. PSA se zajímá o koupi automobilky Proton

21. 2. 2017
Autor: Profimedia.cz

Francouzská automobilová skupina PSA Group, která nyní jedná o převzetí evropského konkurenta Opel, se zajímá rovněž o koupi malajsijské automobilky Proton. Podle agentury DPA ale v tomto směru nelze očekávat žádné brzké rozhodnutí.

Malajsijská automobilka, která vlastní britského výrobce sportovních vozů Lotus, je podle DPA již několik měsíců na prodej. O zájmu PSA o získání kontroly nad tímto podnikem informoval například francouzský list Les Echos, podle kterého by mohla o Proton usilovat i čínská automobilka Geely.

Mezi možné zájemce o Proton patří podle agentury Reuters i francouzský Renault či japonská Suzuki Motor. Proton, který v roce 1983 založil tehdejší premiér Malajsie Mahathir Mohamad, dostal před rokem finanční pomoc od vlády pod podmínkou, že vypracuje plán restrukturalizace a bude hledat zahraničního partnera.

PSA vyrábí automobily Peugeot a Citroën. Minulý týden firma informovala o plánech na případné převzetí evropských aktivit General Motors, které zahrnují německou značku Opel a její sesterskou britskou značku Vauxhall.


O dohadování PSA a GM kvůli Opelu čtěte více:

Továrny na Opel v Německu zachováme, slibuje PSA

CONTENT24

O práci Němce v Opelu nepřipravíme. Francouzská PSA prý dohody dodrží

Výroba Opelu Astra


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).