Menu Zavřít

Makro se rozroste. CTP mu u Prahy postaví sklady za miliardu

28. 3. 2017
Autor: Profimedia.cz

Developer CTP rozšíří zázemí společnosti Makro. Za 35 milionů eur (cca 945 milionů korun) postaví sklady a další kapacity u dálnice D8.

Společnost CTP invest podepsala nájemní smlouvu s Makro Cash & Carry. V CTParku Prague North poskytne velkoobchodnímu řetězci 53 tisíc metrů čtverečních pro kancelářské a skladové prostory.

Makro chce spustit v prvním kvartálu příštího roku u Prahy poloautomatické distribuční centrum. Nové investice nemají rozšířit jenom skladové kapacity. Makro chce hodně investovat také do logistiky a rozšíření donáškových služeb. Skladníkům bude nově pomáhat také robotická podpora.

„Tato transakce je největším obchodem CTP v Praze. Věříme, že společnost Makro bude spokojena s vysokou úrovní dlouhodobých služeb, které poskytujeme,“ řekl k podpisu smlouvy Remon Vos, generální ředitel CTP.

Firma považuje Makro za klíčového zákazníka. Pro zaměstnance Makra proto domluvila například speciální linky kyvadlové dopravy s pražským dopravním podnikem.


Čtěte o hospodaření obchodních řetězců:

Vyšší zisky i obrat: obchodním řetězcům v Česku se daří

 Prodejna Lidl v Nárožní ulici v Praze (ilustrační foto)


„Naše podnikání v České republice výrazně roste a rozhodli jsme se posunout ho na další úroveň s novým, poloautomatickým distribučním centrem,“ uvedl Guillaume Chêne, generální ředitel společnosti Makro ČR a Metro SR.

CTPark Prague North nabízí zájemcům 80 tisíc metrů čtverečních plochy. Logistický park stojí asi 20 minut jízdy severně od Prahy a jeho předností je hlavně dobrá dostupnost na německý trh.

CONTENT24

Obchodní řetězec Makro provozuje v Česku třináct velkoobchodních center a zaměstnává přes tři tisíce lidí. V předminulém roce vykázala síť tržby 30,1 miliardy korun a zisk přes miliardu korun.

Čtěte také:

Drogerie DM stěhuje distribuci do Česka

Developer CTP téměř za miliardu rozšiřuje centrum v Bukurešti

CTP Invest chce po Hradci Králové náhradu škody za 20 milionů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).