Menu Zavřít

Jesenický průmyslník nakupoval v Německu. Skupina Fenix převzala firmu Limmer-import-export

9. 2. 2018
Autor: Martin Pinkas/Euro

Jesenický výrobce topných systémů Fenix Group pokračuje ve svém tažení Evropou. V Německu nyní koupil středně velkou firmu, která do země dovážela jeho výrobky. „Je to hotové. Koupili jsme firmu Limmer-import-export, což byl dlouhodobě náš největší obchodní partner,“ řekl týdeníku Euro Cyril Svozil. Ten za stoprocentní podíl zaplatil 51 milionů korun.

Německou firmu vlastnila rodina Limmerových a v poslední době zaznamenávala poměrně vysoké tržby. „V loňském roce rostla o pětadvacet procent, utržila kolem sto milionů korun,“ dodal Svozil. Fenix Group v Německu založila dceřinou firmu Fenix Deutschland, do které koupenou firmu vložila. Jedná se hlavně o obchodní síť a areál, kde jsou kanceláře a sklady.

Skupina Fenix má už v současnosti výrobní a obchodní firmy například ve Francii, Španělsku či Velké Británii. V roce 2017 rostla meziročně o 12 procent na 1,44 miliardy korun tržeb, přičemž zisk před zdaněním dosáhl 188 milionů korun. Letos se podle Svozila předpokládá, že by v tržbách měla přesáhnout 1,6 miliardy.


Český průmysl loni stoupl o téměř šest procent. Pomohla tuzemská poptávka

 Výroba Pórobetonu, ilustrační foto


Svozil firmu založil v garáži v roce 1990 jako jednu z prvních soukromých společností v Česku. Dnes patří k největším evropským výrobcům plošných elektrických topných systémů, které vyváží do 60 zemí světa.

Čtěte také:

Inovátorské hvězdy snižují emise a spotřebu energie za peníze z EU

CONTENT24

Trhliny v krásném světě. Co může v roce 2018 zastavit růst?

Evropa roste, Česko brzdí. Došly pracovní síly


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).