Menu Zavřít

Člena nejvyššího vedení Innogy polili útočníci kyselinou. Motiv je neznámý

5. 3. 2018
Autor: rwe

Finanční šéf energetické společnosti Innogy, která patří mezi největší energetické firmy i na českém trhu, se stal obětí útoku kyselinou. Dva neznámí útočníci napadli Bernharda Günthera ve městě Haan v Severním Porýní – Vestfálsku. Pachatelé jsou na útěku a o motivu není nic známo.

Podle zpráv německých médií je Günther těžce zraněný, ovšem mimo ohrožení života. Motiv útoku stále není jasný. Nezná ho ani energetická společnost. V tiskové prohlášení Innogy nicméně útok na vysoce postaveného manažera potvrdila. „Jsme v šoku. Zpráva o útoku nás všechny zasáhla. Myslíme na Bernharda a jeho rodinu a přejeme mu brzké uzdravení,“ prohlásil šéf představenstva Uwe Tigges.

Podle deníku Handelsblatt se nicméně nejednalo o první útok na Günthera. Před pár lety měl být napaden při běžeckém tréninku. Policie však odmítla potvrdit, zda obě události spolu souvisí. Dodala jen, že vyšetřování probíhá všemi směry.

Bernhard Günther je členem představenstva energetické společnosti Innogy. Ta je dceřinou společností energetického gigantu RWE. Koncern před časem do „čisté“ Innogy vyčlenil svá perspektivní odvětví, aby je oddělil od „špinavého“ jádra a uhlí. Podobě se zachoval i konkurenční E.ON, v současnosti přemýšlí o podobném rozdělení i ČEZ.

BRAND24

Pod značku Innogy od té doby spadají i veškeré české aktivity energetické skupiny. V pětičlenném představenstvu kromě Günthera zasedá vedle bývalé ministryně Hildegard Müllerové i v Česku dobře známý Martin Herrmann. Šéf Innogy Česká republika vedl tuzemskou odnož energetické skupiny ještě v době, kdy spadala pro značku RWE.

Dále čtěte:

Měna robotů a internetu věcí. Korporace zajímá kryptoměna iota

Elektřina do plynu, na ztráty nehledě. Energetické firmy začínají experimentovat


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).