Menu Zavřít

Česká zbrojovka dodá vojenské policii neprůstřelná trika

20. 4. 2017
Autor: Profimedia.cz

Po zrušeném nákupu neprůstřelných vest se zdálo, že balistická výbava z České zbrojovky se do armády v nejbližší době nedostane. Teď ale firma vyhrála tendr na ochranné vesty pro skryté nošení.

„Nejvýhodnější nabídku (dorazily dvě, pozn. red.) podala Česká zbrojovka,“ potvrzuje Petr Medek, mluvčí ministerstva obrany. Uherskobrodská firma tak dodá celkem 200 „neprůstřelných vest-triček“ pro skryté nošení pod uniformou či košilí. Používat je budou zásahové jednotky vojenské policie.

Protože pod kupní smlouvou ještě chybí podpis, Medek odmítl prozradit celkovou cenu zakázky. Podle informací týdeníku Euro se pohybuje kolem 3 milionů korun. Česká zbrojovka vojenské policii dodá své nové balistické triko CZ 4M Spirit, které vyrobila společně s firmami Moira CZ a 4M Systems.

 Balistické triko CZ 4M Spirit

Balistické triko CZ 4M Spirit

Do výstrojních skladů se mají dostat nejpozději letos 30. listopadu. Podle zadávacích podmínek tendru může ministerstvo obrany nákup navýšit ještě o dalších 200 stejných triček.

I když nejde o kdovíjak velký nákup, pro zbrojní společnost z Uherského Brodu znamená poměrně důležitý milník. S ministerstvem obrany už dříve zabředla do táhlého sporu kvůli problematickému nákupu klasických neprůstřelných vest za 68 milionů korun, který byl nakonec zrušen. I vítězství v aktuální zakázce tak dokazuje, že vztahy armády s Českou zbrojovkou se zlepšují.

BRAND24

Dále čtěte:

Obrana podepsala tři zbrojní kontrakty. Munici nakoupí za tři miliardy

Obrana zaplatí 210 milionů korun za české vesty Argun

České zbraně proti teroru. Francouzská speciální jednotka si objednala pušky Bren 2

Příslušníci francouzské elitní protiteroristické jednotky GIGN na dveře neklepou


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).