Menu Zavřít

Akvizice za sedm miliard. Brněnskou firmu Moravia IT kupují Britové

19. 10. 2017
Autor: Profimedia.cz

Brněnskou společnost Moravia IT, která se zabývá překlady, lokalizací a testováním softwaru, koupila od investiční skupiny Clarion Capital Partners britský konkurent RWS Holding, který podniká ve stejném oboru. Firma zůstane autonomní divizí v holdingu. Cena transakce je 320 milionů dolarů (zhruba sedm miliard korun).

Společnosti v minulých letech pravidelně rostly tržby díky novým zákazníkům a většímu množství zakázek. Loni již podle výroční zprávy činily 3,4 miliardy korun, počet zaměstnanců byl téměř 900. Mezi zákazníky patří světové korporace, například Microsoft, IBM nebo Oracle. Moravia IT má dceřiné firmy v Číně a v Maďarsku, pobočky vedle Brna také v Japonsku, Argentině, Irsku a Velké Británii.

„Těšíme se, že se staneme součástí skupiny RWS, s níž se doplňujeme v totožném byznysu a zaměření na podobné trhy,“ uvedl pro web iHned.cz ředitel Tomáš Kratochvíl.


Praha jako nové Silicon Valley. Tvůrce hry World of Tanks má v Česku velké plány

Zakladatel studia Wargaming Viktor Kislyi


Americký fond Clarion podíl v české firmě odkoupil od dcery zakladatelů Kateřiny Janků teprve před dvěma lety a zatím není zřejmé, proč se jí poměrně brzy zbavuje.

BRAND24

Skupina RWS působí v oboru technologických překladů od roku 1958. Aktuálně zaměstnává přes tisíc lidí v pobočkách v USA, Japonsku, Austrálii, Číně a dalších čtyřech státech včetně domovské Velké Británie. Je obchodovaná na londýnské burze a její tržní kapitalizace aktuálně přesahuje miliardu liber (28,6 miliardy korun).

Přečtěte si také:

Nepracovat a inkasovat. Sen programátorů má i odvrácenou stranu

Zapomeňte na svobodomyslnou smršť myšlenek. V Silicon Valley vládne starý známý oligopol

Lidově demokratická republika Google


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).