Menu Zavřít

Vtipů netřeba. Babišovy dámy se zesměšňují samy

Autor: Euro

I když se v posledních dnech ujala role ochotnické primabaleríny české politiky Taťána Malá a obecenstvo nejvíc oceňuje její tvrdě trénované piruety kolem diplomky, zapomenuta nesmí být ani bývalá ministryně obrany Karla Šlechtová. Dělá pro to maximum.

Minulý týden, když jí hodiny odpočítávaly poslední čas v ministerském křesle, podnikla řadu výjimečných akcí. Vypichujeme jen ty nejzajímavější. Nejdřív o vypadalo, že vrcholem trapnosti bude její tiskovka. Na ní se chtěla vypořádat se všemi svými domnělými nepřáteli – premiérem, novináři, zbrojaři a vojenskou rozvědkou – ale konference na ministerských schodech připomínala spíš stand-up comedy.

Na krku psí známky a nábojnice, ve sklenici energetický nápoj a na papíru obvyklá slova o tom, co všechno se podařilo. Tradiční rozlučkový koktejl však Šlechtová opepřila i spojeními jako „sekám pavučiny“ nebo „válka tajných služeb“. Kdo chtěl víc konkrétních informací, bohužel. Na takové prkotiny neměla Šlechtová čas. Před kamery si přece stoupla proto, aby vysvětlila, že se znelíbila mocným, a vyřídila si účty s kritickými novináři.

A jestli někdo ještě pochyboval, že právě z ministerstva odchází hrdinka a bojovnice, názor musel změnit u černobílého videa. Já se tedy přiznávám, že jsem se nejdřív lekl, že jde o doslova poslední rozloučení.

Mnohaminutový šot doprovázený tklivou klavírní melodií působil jako vzdání holdu padlému elitnímu vojákovi. Nezapomeneme, chtělo by se dodat. Ale ne, oddechl jsem si po několika sekundách, to je jen medailonek šestiměsíčního sekání pavučin v podání Karly Šlechtová.

Tu seká pavučinu ocelovým lanem za obrněným vozidlem, jindy zase seká pavučinu v samohybné houfnici a na jiném záběru seká pavučinu v polní kuchyni u brambor. Zatímco jejího boje s pavučinami je tedy ve videu hodně, válka tajných služeb nepřichází ani v jedné vteřině.

BRAND24

Z Malé a Šlechtové se tak může zrodit správná dvojka, kdyby se měly aspoň trochu rády. Dlouhodobě upadající televizní estráda by mohla být zachráněna.

Přečtěte si další komentáře Ondřeje Stratilíka:

Když si Šlechtová lehala, postel už hořela

Jak si Martin a Karla dělali z obrany dort

Karla na torpédu

Pirát, co v zásadě mluví z cesty

Ještě větší blábol, než jsme čekali

Stropnický přiznal, že na to nemá. Pozdě

Karla + Miloš = Velká světová láska

Květnové osvobození generála Bečváře

Dá Babiš obranu, nebo zahraničí?

Ovčáčkova nová fronta

ANO skrouhne vojáky o 124 milionů

Jak sestřelit vrtulník vidlemi

Co je víc? Rambohafík, nebo vojsko?


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).