Menu Zavřít

Praha má dodavatele projektu dostavby Průmyslového paláce. Nakreslí ho VPÚ Deco

3. 4. 2017
Autor: CC BY-SA 3.0: Vity-Wikimedia Commons

Vedení Prahy schválilo výběr dodavatele projektové dokumentace na dostavbu vyhořelého křídla Průmyslového paláce na pražském Výstavišti. Vítězem soutěže je firma VPÚ Deco, která dokumentaci vypracuje za 37,9 milionu korun bez DPH. Uvedl to radní Jan Wolf (Trojkoalice/KDU-ČSL). Až bude Praha dokumenty mít, vypíše na jejich základě tendr na dodavatele stavby.

Do té doby bude na místě křídla montovaný stan. Křídlo secesního Průmyslového paláce vyhořelo v říjnu 2008, od té doby je na jeho místě provizorní stan. „Jsme první rada, která podnikla konkrétní krok k dostavbě vyhořelého křídla Průmyslového paláce. Firma bude mít na realizaci projektové dokumentace 488 dnů od podpisu smlouvy. Poté bude město hledat zhotovitele,“ řekl Wolf.

Město po požáru nechalo vystavět provizorní stan. Na jeho místě měla následně být provizorní hala za 200 až 300 milionů korun. Nakonec postavena nebude, ale vznikne tam nový stan s montovanou konstrukcí, který bude možné buď účetně odepsat, prodat či využít na jiném místě.


Přečtěte si o změnách na Výstavišti:

Praha se pustí do oprav Výstaviště. Skončí Matějská?

 Na Výstavišti se koná pravidelně i Matějská pouť

BRAND24


Požár zachvátil secesní Průmyslový palác 16. října 2008 a zničil jeho levé křídlo. Situaci kolem výstaviště, které je památkově chráněno, řeší Praha řadu let. Před časem se město vyvázalo z dlouhodobé a podle některých názorů nevýhodné nájemní smlouvy se společností Incheba. Některé další akce ale bude firma na výstavišti pořádat až do roku 2018.

Výstaviště u Stromovky vzniklo v roce 1891 při příležitosti Jubilejní zemské výstavy. Velké škody v areálu napáchala povodeň v roce 2002. Některé budovy budou kvůli špatnému stavu zbourány.

Dále čtěte:

Pražští památkáři dají červenou provizorní hale na Výstavišti

Křídlo Průmyslového paláce nahradí provizorní hala za 300 milionů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).