Menu Zavřít

Obyvatelé Jinonic hokejovou halu odmítli, Praha 5 musí najít jinou lokalitu

8. 12. 2016
Autor: archiv MF

Městská část Praha 5 musí najít jinou lokalitu vhodnou pro stavbu hokejové haly. Obyvatelé Jinonic se vyjádřili, že halu na svém území nechtějí. Výstavbu sportoviště chce zaplatit soukromý investor. Praha 5 kvůli stavbě uspořádala sociologické šetření a internetovou anketu.

V rámci průzkumu se 97 procent obyvatel vyslovilo, že městská část by jednoznačně měla podporovat mládežnický sport a 83 procent vyjádřilo souhlas s výstavbou hokejové haly. V případě ankety ale výstavbu haly podporovala jen necelá polovina hlasujících, podle radnice Prahy 5 ji ovlivnili lidé z Jinonic, kteří ve třech čtvrtinách případů vyjádřili nesouhlas s výstavbou v lokalitě Jinonice.

BRAND24

„Reagovali jsme na předložený záměr soukromého investora, podpořeného Českým svazem ledního hokeje, vybudovat na území naší městské části hokejovou halu. Osobně se mi tato myšlenka líbí, vždy budu podporovat jakoukoliv aktivitu, která přispěje ke sportování dětí a mládeže. Chtěli jsme ale znát i názor občanů, abychom věděli, jakým směrem případná navazující jednání směrovat,“ uvedl starosta Radek Klíma (TOP 09). Další zvažovanou lokalitou je například Barrandov. Na Barrandově by hala stála v ulici V Remízku místo stávajících kurtů a hřišť, ale se zachováním fotbalového hřiště a atletické dráhy.

Má jít o nízkonákladovou a nízkorozpočtovou stavbu. Samotné provedení haly tak může být podle Prahy 5 jednoduché, ale i složitější s větší nabídkou a vybaveností. Variantní může být i provoz haly, a to celoroční či osmiměsíční. Hala by měla být k dispozici nejen pro tréninky a utkání mládežnického hokeje, ale i pro širokou veřejnost, tedy pro běžné bruslení či výuku škol.

Další zprávy z Prahy 5:

Atletická hala na Strahově opět slouží sportovcům. Rekonstrukce skončila

Praha 5 chce dát přednost tramvajím. Na pěti velkých křižovatkách

Praha 5 chce získat Vidouli, plánuje volnočasový areál


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).