Menu Zavřít

Moskva přiznala kontakty s Trumpovým volebním štábem

10. 11. 2016
Autor: čtk

Rusko během kampaně před americkými prezidentskými volbami navázalo styky se štábem republikána Donalda Trumpa a bude v kontaktech pokračovat i po volbách. Agentuře Interfax to dnes řekl náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov. Moskva oficiálně v komentářích k průběhu voleb zachovává nestrannost, státní média ale nepokrytě preferují právě Trumpa.

„Ano, kontakty byly,“ řekl Interfaxu Rjabkov. „Neříkám, že se všemi (členy Trumpova štábu), ale kontakty s celou řadou z nich udržovali ruští představitelé,“ konstatoval. „Jsou to pracovní záležitosti, další kroky závisejí na situaci, která před námi stojí. Ale v práci pokračujeme přirozeně i po volbách,“ dodal ruský diplomat.

BRAND24

Trumpovy vazby na Rusko byly pro republikánský tábor citlivý problém. Prostořeký newyorský magnát několikrát pochválil kremelského vládce Vladimira Putina, kterého velká část Trumpovy vlastní strany naopak tvrdě kritizuje.

Ministerstvo zahraničí USA obviňuje ruské hackery z útoků na servery volebního štábu Demokratické strany a z krádeže dokumentů. Americké zpravodajské služby nevylučují, že akce inspiroval Kreml s cílem volby ovlivnit. Rusko ale takové záměry popírá.

Připomeňte si ohlasy, výsledky a průběh voleb, které jsme sledovali ONLINE.

Čtěte dále:

Rýsuje se Trumpův kabinet: podnikatelé a věrní z kampaně

Proti Trumpovi demonstrovaly tisíce lidí

Trump přesvědčil. Propad na finančních trzích netrval ani den


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).