Menu Zavřít

Tesla spustila výrobu baterií v obří nevadské továrně

5. 1. 2017
Autor: Redakce

Továrna společnosti Tesla v americké Nevadě zahájila výrobu Li-Ion baterií pro elektrovozy. Cílem Tesly je dostat se v roce 2018 na roční produkci baterií s výkonem 35 GWh. Po dokončení bude Gigatovárna zaměstnávat šest a půl tisíce lidí.

V roce 2018 bude továrna společnosti Tesla vyrábět téměř stejné množství baterií jako zbytek světa. Konečné cíle šéfa Tesly Elona Muska jsou ovšem vyšší. Roční výroba dostatku baterií pro jeden a půl milionu elektromobilů, tedy baterie s celkovou kapacitou 150 GWh.

Tesla vyrábí nový typ baterií, který navrhla ve spolupráci s Panasonikem. Tyto baterie typu 2170 budou použity v novém elektromobilu Model 3. Ten by měl být cenově dostupnější než jeho předchůdci.

Gigatovárna v americké Nevadě je nyní hotova z jedné třetiny. Po jejím dokončení by se mělo jednat o největší stavbu na světě s plochou téměř milion metrů čtverečních. Práci v ní najde šest a půl tisíce lidí. Firma počítá se vznikem dalších desítek tisíc míst v okolí v návazných profesích. Další Gigatovárnu plánuje Tesla postavit v Evropě, její umístění není zatím známo.

BRAND24

Přečtěte si také:

Válka o baterie v plném proudu. Čína chce vytlačit Muskovu Teslu

Skvostná jízda Tesly. Hodnota firmy stíhá největší automobilky

Čína plánuje nesplnitelné kvóty: 8 procent elektromobilů

 Elektromobil Geely


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).