Menu Zavřít

Po Mittalu největší: čínské ocelárny Baoshan a Wuhan se spojí v jednu

1. 12. 2016
Autor: Profimedia.cz

Čínská ocelárna Baoshan Iron and Steel Group (Baosteel) a její menší konkurent Wuhan Iron and Steel formálně dokončily spojení, kterým vzniká největší ocelárna v Číně. Nová společnost s názvem Baowu Steel Group má roční kapacitu produkce asi 60 milionů tun, což z ní dělá druhou největší ocelárnu na světě za skupinou ArcelorMittal.

Celkový objem aktiv nového podniku dosahuje kolem 730 miliard jüanů (2,7 bilionu Kč). Společnost má 228.000 zaměstnanců.

Fúzi obou oceláren čínská vláda schválila už v září. Spojení je součástí snah zlepšit hospodaření firem v rozsáhlém státním sektoru.


Čína připravuje velké investice do železnice. Přečtěte si o nich:

Čína propojí železnicí Peking s dalšími městy za víc než 900 miliard


Čína plánuje do roku 2025 vložit až 60 procent kapacity výroby oceli do rukou deseti největších firem v zemi. Už několik let proto podporuje akvizice a fúze v sektoru.

Země se rovněž v rámci rozsáhlé reformy státních podniků snaží snížit počet firem řízených přímo centrální vládou. Ta má v současné době pod kontrolou 102 podniků, zatímco na počátku roku jich bylo 111. Čínská média uvádějí, že tento počet by mohl klesnout až na 40.

Z průmyslu čtěte více:

Ústecký Kolbenschmidt získal miliardovou zakázku

BRAND24

Zetor se vrací na barmský trh. Příští rok tam dodá stovky traktorů

 Zetor Crystal


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).