Menu Zavřít

Ústecký Kolbenschmidt získal miliardovou zakázku

1. 12. 2016
Autor: rheinmetall

Firma Kolbenschmidt v Trmicích u Ústí nad Labem získala zakázku na výrobu ocelových pístů do dieselových motorů. Šestiletý kontrakt má hodnotu 45 milionů eur (asi 1,2 miliardy korun).

Výroba ocelových pístů bude na severu Čech zahájena v roce 2019. Klientem je nejmenovaná automobilka z prémiového segmentu, která dosud ocelové písty nepoužívá. Vybavovat jimi bude novou generaci šestiválcových dieselových motorů.

Ocelové písty se v poslední době stávají trendem v automobilovém průmyslu, protože se ukazují jako vhodnější než písty hliníkové. Ústecká firma je ve velkém objemu dodává pro jiného autovýrobce již od roku 2014.

V říjnu letošního roku firma Kolbenschmidt v Ústí otevřela novou výrobní halu s plochou kolem osmi tisíc metrů čtverečních. I ta má sloužit rozšíření kapacit pro výrobu motorových pístů. Zásluhou aktuální zakázky se počet zaměstnanců v nové hale zvýší z 80 na 120. Celkem firma v Česku zaměstnává 770 lidí.

Ústecká společnost patří do portfolia německé firmy Rheinmetall Automotive, která s ročním obratem 2,6 miliardy eur patří do první stovky největších světových dodavatelů pro automobilový průmysl. Po celém světě zaměstnává více než 11 tisíc lidí.

Dále čtěte:

Německý Schott nabere v Lanškrounu 500 lidí

BRAND24

Biocel Paskov dostane miliardovou injekci z Rakouska

Česká slévárna Ernst Leopold investuje do výroby téměř půl miliardy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).