Menu Zavřít

Novou část Galerie Butovice obsadí Kika. Pronajme si 15 tisíc metrů

25. 1. 2017
Autor: ČTK

Developer Valad Europe rozšiřuje nákupní centrum Galerie Butovice v Praze. Nové prostory budou využívat nábytkářská síť Kika.

Společnost Valad Europe, která je součástí australské skupiny Cromwell Property Group, podepsala předběžnou smlouvu o pronájmu prodejní plochy o rozloze 15 tisíc metrů čtverečních s rakouskou maloobchodní sítí nábytkářských prodejen Kika, uvádí web Eurobuildcee.

Prostory jsou v současnosti ve výstavbě. Investor na realizaci projektu získal stavební povolení v listopadu. Stavební práce provádí od prosince společnost HSF System.

Společnost Valad Central European Retail, která nákupní centrum v Nových Butovicích provozuje, také oznámila podpis nových nájemních smluv a prodloužení těch stávajících s více než 40 nájemníky, včetně hypermarketu Albert.

„Vzhledem k zisku nájemníků jsme učinili obrovský pokrok v restrukturalizaci aktiva, zlepšení jeho nájemního profilu a nyní k němu přidáme 15 tisíc metrů čtverečních prvotřídních maloobchodních prostor pro jednoho z největších prodejců v regionu,“ uvedl Karol Pilniewicz, ředitel Valad Europe pro střední a východní Evropu.

Společnost Valad provozuje nákupní centra v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a České republice. Valad Europe spravuje fondy v hodnotě téměř 4 miliard eur, tedy asi 108 miliard korun.

Nábytkářský řetězec Kika oznámil miliardové investice v Česku loni na podzim. Nové prodejny chce zřizovat kromě hlavního města také v Hradci Králové a Českých Budějovicích.

BRAND24

Obrat společnosti v posledních třech letech roste. Podíl společnosti na trhu s nábytkem dosahuje osmi procent, jde o dvojku na trhu po švédském gigantu IKEA. Kika působí na českém trhu od roku 2005. Původně rakouská rodinná společnost změnila v roce 2013 majitele a stala se součástí globálního holdingu Steinhoff International.​

Čtěte také:

Kika měla loni v Česku tržby za 1,7 miliardy. Zisk klesl na 20 milionů

Řetězec Siko koupelny letos investuje půl miliardy. Otevře nové pobočky

Sconto může stavět. Nábytkářská síť chystá nové centrum v Plzni


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).