Menu Zavřít

Harley-Davidson krouží kolem italské Ducati

27. 6. 2017
Autor: Profimedia.cz

Americký výrobce motocyklů jedná s Volkswagenem o koupi prestižní značky Ducati. Podle informací amerického tisku vedení zámořského výrobce bylo v koncernových továrnách.

Americký výrobce motocyklů Harley-Davidson chce podle informací z amerického tisku koupit dceřinou společnost Volkswagenu. Deník Wall Street Journal (WSJ) ovšem s odvoláním na informované zdroje blízké americkému výrobci upozorňuje, že jednání jsou teprve na samém počátku. Ani jedna ze společností se k uniklým informacím nechtěla vyjadřovat. Zprávy o tom, že se Volkswagen hodlá zbavit výrobce motocyklů Ducati, se již ale objevují delší dobu.

Cena podle odhadů dosahuje 40 miliard

Audi podle WSJ pověřilo investiční banku Evercore, aby zprostředkovala prodej italské značky. Cena má činit 1,5 miliardy eur (39,5 miliardy korun). Harley-Davidson má o akvizici údajně vážný zájem a obrátil se v této věci na americkou banku Goldman Sachs. Zástupci amerického výrobce si už také byli prohlédnout továrny Ducati.


Další zprávy o všem, co má kola, čtěte na Autobibli


Ducati do koncernu Volkswagen přikoupil jeho někdejší šéf Ferdinand Piëch. Prestižní značku známou sytě červenými motocykly koupilo Audi v roce 2012 za 860 milionů eur (23 miliard korun). Případný prodej by Volkswagenu pomohl financovat reorganizaci aktivit po skandálu kolem falšování testů emisí naftových vozů.

BRAND24

Italský výrobce v posledních letech těžil z obliby retro modelů. Patří k nim i nejprodávanější stroj Ducati - model Scrambler.

Přečtěte si více o tradiční americké motocyklové značce:

Elektrická Electra Glide? Harley-Davidson potvrdil vývoj elektrických motocyklů

Harley Davidson přesune část výroby z USA do Thajska. Odbory protestují

Test motocyklu Harley-Davidson Low Rider S: Stejný, jenom mnohem lepší


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).