Menu Zavřít

Italská legenda v indických rukou? VW hledá kupce pro Ducati

11. 5. 2017
Autor: Profimedia.cz

Volkswagen hledá kupce pro italského výrobce motocyklů Ducati. Zájem o prestižní značku projevil indický výrobce motocyklů Royal Enfield.

Výrobce motocyklů Royal Enfield se podle indických médií uchází o značku Ducati. Podle informací deníku India Today dostala dceřiná společnost indického průmyslového koncernu Eicher Motors od Volkswagenu nabídku ke koupi italské prestižní motocyklové značky.

Deník Times of India s odvoláním na nejmenovaný zdroj upřesňuje, že oslovený potenciální kupec prověřuje podmínky možné transakce. Koncern Eicher se odmítl k věci vyjadřovat.

Stejný postoj podle týdeníku Wirtschaftswoche zaujala i dceřiná společnost VW Audi, jíž Ducati patří. Ani ona spekulace o prodeji italské značky do Indie nechtěla komentovat.


Dále čtěte:

Nezvládnutý marketing: příliš výhodná akce vedla k čistce v Peugeotu

Prodejce Peugeotu naštvala akce importéra na model  208


O tom, že VW zvažuje prodej Ducati, už koncem dubna informovala agentura Reuters, která se přitom rovněž odvolávala na blíže nespecifikované interní zdroje. Největší evropský výrobce aut podle těchto informací pověřil investiční banku Evercore, aby prověřila opce pro italskou motocyklovou značku.

Royal Enfield se zaměřuje na klasické motocykly s objemem motoru 250 až 750 centimetrů krychlových a podle vlastního vyjádření má v nabídce jediný motocykl s dieselovým motorem na světě.

 Exhibiční stroj Ducati na veletrhu v Detroitu

Nejen červená. Takovýto exhibiční stroj Ducati poslala na výstavu do Detroitu

Indický výrobce rozšiřuje své působení v Evropě, Severní Americe i v Asii. Royal Enfield vzešel z britské firmy, která skončila výrobu ve Spojeném království v 70. letech. Indický vlastník práva k užívání značky získal v roce 1999. V Evropě se od roku 2012 prodává model Royal Enfield Continental GT, což je retro motocykl s jednoválcem o objemu 535 centimetrů krychlových.


Další zprávy s vůní benzínu čtěte na Autobibli


Ducati do koncernu přikoupil jeho někdejší šéf Ferdinand Piëch. Prestižní značku známou sytě červenými motocykly koupilo Audi v roce 2012 za 860 milionů eur (23 miliard korun). Případný prodej by Volkswagenu pomohl financovat reorganizaci aktivit po skandálu kolem falšování testů emisí naftových vozů.

CONTENT24

Italský výrobce v posledních letech těžil z obliby retro modelů. Patří k nim i nejprodávanější stroj Ducati - model Scrambler.

Bentley a Bugatti Volkswagenu zůstanou
Po zprávě o prodeji značky Ducati se objevily i spekulace o dalším osudu značek Bentley a Bugatti. Prodej těchto divizí však Volkswagen podle ujištění šéfa těchto luxusních značek Olivera Blumeho nechystá. „O žádném prodeji se neuvažuje,“ citovala agentura Reuters Blumeho, který je rovněž ředitelem luxusní divize Porsche.

Přečtěte si také:

Dieselové Volkswageny opět smí na americký trh

Volkswagen vloží do vývoje motorů téměř 20 miliard eur. Zaměří se na ty elektrické


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).