Menu Zavřít

Praha je páté nejlevnější město pro cestu taxíkem na letiště, nejdražší je Amsterdam

22. 8. 2019
Autor: ČTK

Praha je pátým nejlevnějším evropským městem co se ceny za cestu taxíkem z centra na letiště a naopak týče, uvedla dnes nizozemská společnost Taxi2Airport.com, která porovnávala ceny ve 14 metropolích Evropy. Žebříčku vévodí portugalský Lisabon, naopak nejdražší cesta čeká na cestující v nizozemském Amsterdamu.

Nejlevněji se cestující dostanou z centra portugalské metropole na lisabonské letiště, jež se nachází v relativní blízkosti města. I přesto je sazba za téměř šestikilometrovou cestu nejnižší ze všech zkoumaných měst. S cenou do půl eura (12 korun) za kilometr se kromě Lisabonu může pyšnit pouze Istanbul, který se umístil na druhém místě žebříčku. Třetí místo patří španělské metropoli Madridu.

Mezi nejdražší města, kde cestující utratí za odvoz do centra nebo na letiště okolo 50 eur (1200 korun), patří Amsterodam, Londýn a Stockholm. Přes 38 eur (1000 korun) zaplatí lidé také v Paříži a švýcarském Bernu.

Průzkum Taxi2Airport.com se nezabýval hromadnou dopravou, neboť velká část metropolí má zajištěné přímé spoje z letišť až do centra. Započítány nebyly ani čím dál populárnější alternativní taxislužby jako je Uber nebo Bolt. V posledních třech letech je podle průzkumu českého Svazu obchodu a cestovního ruchu využila zhruba polovina Pražanů.

Čtěte také:

Pražané si oblíbili alternativní taxislužby, oceňují nižší cenu a dobrou dostupnost

BRAND24

Parkování na letišti vás nemusí zruinovat. Když víte, jak na to

Praha navrhuje povolit taxikářům po 13 letech vyšší ceny

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).